Buckaroo verkocht aan private equity-fonds

Buckaroo verkocht aan private equity-fonds

Buckaroo is verkocht. De collecterende payment service provider is nu eigendom van BlackFin Capital Partners, een van origine Frans private equity-fonds. Over de overnamesom is niks bekendgemaakt, maar het is wel duidelijk dat er wat speelt in de betaalmarkt, aangezien Buckaroo het zoveelste bedrijf is dat recent van eigenaar wisselde.

Voormalig eigenaar Intrum Justitia heeft het nieuws van de overname vandaag bekendgemaakt, iets meer dan vijf jaar nadat het incassobureau Buckaroo had gekocht. Het zei toen vooral de overname te hebben gedaan vanwege het ict-platform. “Met de overname van Buckaroo koopt Intrum Justitia een modern en duurzaam ict-platform dat ons in staat stelt om diensten met hoge toegevoegde waarde aan ecommerce-bedrijven aan te bieden”, aldus toenmalig directeur Edwin Prevoo destijds.

‘Resultaten liepen terug’

Volgens het Financieel Dagblad heeft Instrum Justitia de psp verkocht na een strategische evaluatie van het dochterbedrijf. Buckaroo begeeft zich in een markt waar bijvoorbeeld ook Adyen opereert. “Maar waar partijen als Adyen jaar in jaar uit dubbelcijferige groeicijfers laat zien, daar zag Buckaroo de resultaten vorig jaar juist teruglopen”, zo schrijft de krant.

De bedoeling is om Buckaroo, als onderdeel van BlackFin Capital Partners, verder te laten floreren als betaalplatform. Buckaroo heeft momenteel zo’n zestig werknemers in dienst en bedient ruim 4500 zakelijke klanten, waaronder Ziggo en RTL Nederland. Buckaroo boekte vorig jaar een nettowinst van 1,3 miljoen euro en een omzet van 12 miljoen euro.

Overnames in betaal-land

De overname van Buckaroo, die in het derde kwartaal afgerond moet worden, volgt een dag nadat Docdata Payments verkocht werd aan CM. En ook de Britse betalingsverwerker Worldpay wisselde van eigenaar. Die werd gisteren overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Vantiv. Bij deze overname was 9,9 miljard dollar gemoeid.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten