Docdata Payments verkocht aan CM

Docdata Payments verkocht aan CM

Payment service provider Docdata Payments is overgenomen door de mobiele serviceprovider CM uit Breda. Het bedrijf is hiermee weer in Nederlandse handen, nadat Docdata Payments nog geen twee jaar geleden werd overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Ingram Micro.

De deal is vandaag bekendgemaakt door CM, dat tegelijkertijd aankondigt door de overname binnen te zijn gedrongen in de top vijf van betaalinstellingen in ons land. Al doelen ze daarmee waarschijnlijk op de markt van psp’s. De 35 medewerkers van Docdata Payments gaan mee over naar CM, al zal Docdata Payments als psp voorlopig blijven bestaan naast betaalinstelling CM Payments.

Docdata Payments is een collecterende psp die in 2000 werd opgericht, toen nog onder de naam Triple Deal. Destijds was het een van de eerste en grote spelers op de markt. Zeven jaar later werd dat bedrijf onderdeel van de Docdata-groep en veranderde de handelsnaam in Docdata Payments. Daarna heeft het wel grote klanten aangetrokken, maar lijkt het qua technologie het af te moeten leggen tegen andere aanbieders. De psp verwerkt betalingen voor internationaal opererende bedrijven.

Docdata Payments had beperkt ruimte voor innovaties

Volgens Stefan Verbaarschott van Docdata Payments was er binnen Ingram Micro maar beperkt ruimte voor innovaties en investeringen om te blijven voldoen aan de steeds strengere regels voor betaalinstellingen in ons land. “Mede door de lange geschiedenis van Docdata Payments en de wil om door te gaan in de paymentsmarkt, besloten we op zoek te gaan naar een overnemende partij en zo van Docdata Payments ook weer een echt Nederlands bedrijf te maken.” Volgens hem passen de ambities die CM heeft op het betaalvlak – CM Payments heeft een betaalvergunning – goed bij die van Docdata Payments.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten