Bpost wil weer poging doen PostNL over te nemen

Bpost wil weer poging doen PostNL over te nemen

Bpost heeft officieel bevestigd weer (of nog steeds) bezig te zijn om PostNL over te nemen. Gisteren lekte er een document uit waarin de interesse bleek en vandaag heeft Bpost dit bevestigd. Officieel gaat het om een ‘intern onderzoek naar een mogelijke vriendelijke toenadering tot PostNL’.

Het gaat vooralsnog dus om een onderzoek, er zijn geen voorstellen gedaan aan het bestuur van PostNL. Die laatste liet weliswaar al wel weten onaangenaam verrast te zijn door de berichtgeving. Op zich niet zo gek, want in mei ketste de beoogde overname af omdat het nieuws van de gesprekken vroegtijdig was gelekt.

Bpost laat in een persbericht zelf ook weten verrast te zijn door het ‘onopzettelijk lek’ en zegt dit te betreuren. Het Belgische postbedrijf zegt verder de huidige situatie zorgvuldig te evalueren en de timing van haar besluitvorming opnieuw te bekijken.

Ontstaan van 4e postbedrijf van Europa?

Mocht Bpost uiteindelijk PostNL overnemen, dan ontstaat daarmee het vierde postbedrijf van Europa. Overigens is PostNL wat werknemers (49.000) betreft veel groter dan Bpost (27.000), maar als er wordt gekeken naar de beurswaarde, dan laat Bpost (€4,8 miljard) zijn Nederlandse branchegenoot ver achter zich (€1,7 miljard).

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten