Bpost installeert pashokjes in nieuw postkantoor

Bpost installeert pashokjes in nieuw postkantoor

Bpost gaat een nieuw postkantoor openen in Gent en zal die meteen voorzien van pashokjes. Op deze manier kunnen klanten die online kleding hebben besteld en die in het postkantoor ophalen, onmiddellijk passen of het naar hun zin is. Zo niet, dan is terugsturen in enkele minuten gebeurd.

De pashokjes worden geïnstalleerd in het postkantoor dat deze week geopend wordt aan de Nieuwevaart in Gent. Daar kunnen consumenten de pashokjes terugvinden in de zogenaamde ‘check & send’-zone. Dit postkantoor van de toekomst bevat verder ook innovatieve diensten als lockers, selfscan en een recycleerbak voor verpakkingen.

Proef in winkelcentrum wordt nu geïntegreerd in postkantoor

Mocht het concept bekend in de oren kloppen, dan is dat juist. Bpost experimenteerde hiermee al in november vorig jaar, in een tijdelijk kantoor dat het destijds had geopend in winkelcentrum Shopping Gent Zuid. Zoals Gondola schrijft, waren de reacties destijds zo positief dat Bpost heeft besloten om dit initiatief nu ook te integreren in haar nieuwe kantoor.

Niet alle postkantoren krijgen nu pashokjes

Het nieuwe kantoor in Gent zal dus dit soort pashokjes bevatten, maar dit betekent volgens het postbedrijf niet dat nu alle postkantoren van Bpost worden voorzien van pashokjes of een ‘check & send’-zone. Vooralsnog zal alleen bij het inrichten van nieuwe locaties worden bekeken of iets dergelijks geïmplementeerd kan worden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten