Bpost en DHL geven boost aan crossborder-shoppen

Bpost en DHL geven boost aan crossborder-shoppen

Bpost en DHL Parcel zijn een samenwerking aangegaan om online shoppen bij de buren gemakkelijker te maken voor de Nederlandse en Belgische consument. Deze boost van crossborder-ecommerce doen de logistieke partijen onder de naam ‘Dé Benelux bezorgers’.

Dat Bpost en DHL Parcel gaan samenwerken op het gebied van aanlevering, sortering, uitlevering en retourneren werd bekendgemaakt tijdens het Nederlandse event E-Commerce Live!, dat vandaag in Amsterdam plaatsvond. Daar werd meer verteld over dit plan, dat overigens een niet-exclusieve samenwerking is.

’s Avonds in Nederland bestellen, volgende dag in huis

De samenwerking maakt het mogelijk dat consumenten in ons land ’s avonds nog iets kunnen bestellen bij een Nederlandse webshop en het desondanks de volgende dag al in hus kunnen krijgen. En omgekeerd geldt precies hetzelfde: een Nederlandse klant kan nu veel langer terecht bij een online shop in ons land en toch nog de volgende dag zijn bestelling ontvangen. Ook het terugsturen van producten tussen België en Nederland wordt nu net zo gemakkelijk als bij binnenlandse retouren.

Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux, spreekt van een samenwerking die een enorm potentieel aan Belgische webshoppers beschikbaar maakt voor Nederlandse webwinkels. “Hierdoor wordt het bestellen, ontvangen en retourneren over de landsgrens gemakkelijker”, zo zegt hij.

Luc Cloet, CEO van Bpost, is blij dat de samenwerking bestaat uit een totaaloplossing voor webwinkeliers in de Benelux. “Zij genieten nu van één unieke logistieke oplossing die hen het leven makkelijker zal maken en een breder potentieel aan cliënteel om te beleveren.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten