DHL Parcel en Bpost stimuleren crossborder-shoppen

DHL Parcel en Bpost stimuleren crossborder-shoppen

DHL Parcel en Bpost gaan samenwerken om het online shoppen over de grens makkelijker te maken voor zowel Nederlandse als Belgische consumenten. Onder de naam ‘Dé Benelux bezorgers’ moet crossborder-ecommerce meer gestimuleerd worden.

DHL Parcel en Bpost gaan samenwerken op het gebied van aanlevering, sortering, uitlevering en retourneren om zo de crossborder-ecommerce verder te stimuleren. Dit werd door beide logistieke bedrijven vandaag bekendgemaakt tijdens het event E-Commerce Live!.

’s Avonds over de grens bestellen, morgen in huis

Dankzij de samenwerking tussen DHL en Bpost kunnen consumenten in België ’s avonds nog iets bestellen bij een webwinkel uit Nederland en de bestelling de volgende dag al in huis krijgen. En omgekeerd zal hetzelfde gelden: Nederlandse consumenten kunnen langer terecht bij een Belgische shop om iets de volgende dag bezorgd te krijgen. Een product terugsturen tussen Nederland en België wordt hierdoor ook net zo eenvoudig als bij binnenlandse bestellingen.

Totaaloplossing voor webwinkels in Benelux

“Door de samenwerking tussen Bpost en DHL komt een enorm potentieel aan Belgische webshoppers beschikbaar voor Nederlandse webwinkels en wordt cross-border bestellen, ontvangen en retourneren makkelijker”, aldus Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux.

Luc Cloet, CEO van Bpost, is blij dat de samenwerking bestaat uit een totaaloplossing voor webwinkeliers in de Benelux. “Zij genieten nu van één unieke logistieke oplossing die hen het leven makkelijker zal maken en een breder potentieel aan cliënteel om te beleveren.”

De samenwerking tussen de twee logistieke spelers is niet-exclusief.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten