Bpost en 2dehands gaan samenwerken

Bpost en 2dehands gaan samenwerken

Bpost en 2dehands hebben de handen ineengeslagen. Dankzij een nieuwe dienst die het tweedehands platform aanbiedt, kunnen verkopers via Bpost gemakkelijk en veilig hun spullen bij de nieuwe eigenaar krijgen.

De nieuwe verzendservice is geïntegreerd in het betaalsysteem dat 2dehands vorig jaar zomer heeft gelanceerd in samenwerking met Online Payment Platform. Wanneer een particuliere koper nu de betaling succesvol afrondt via ‘Betaalverzoeken met Bancontact’, krijgt de verkoper een verzendlabel van Bpost in de mailbox die geprint kan worden.

2dehands-artikel versturen via Bpost

Daarna is het een kwestie van het verkochte product inpakken, voorzien van de verzendlabel en het pakketje afleveren bij één van de tweeduizend Bpost-afgiftepunten of via een van de vierhonderd Pakjesautomaten in ons land. Vervolgens kunnen zowel de verkoper als de koper het pakketje volgen via track & trace.

De helft van alle verkopen die via 2dehands.be plaatsvinden, gaat per post of koerier.

De tweedehands marktplaats heeft eerder een eigen onderzoek ingevoerd en schat op basis daarvan dat bij ongeveer de helft van alle verkopen die plaatsvinden op het platform de goederen per post of koerier worden verzonden.

Gebruikers blijven op platform tijdens het handelen

Aleksandra Vidanovski, woordvoerder van 2dehands, stelt dat gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid de belangrijkste drijfveer zijn voor de samenwerking met Bpost. “Door het gebruikers makkelijk te maken, hebben ze geen reden meer om zich tijdens het handelen te laten wegleiden van ons platform.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten