2dehands rolt betaalsysteem uit

2dehands rolt betaalsysteem uit

Online marktplaats 2dehands.be is gisteren begonnen met de uitrol van een betaalsysteem via de website en mobiele app. Gebruikers van het platform kunnen nu sneller en makkelijker onderling betalingen uitvoeren via de Payconiq by Bancontact-app.

Het is ook mogelijk om online betalingen via Bancontact te verrichten met de kaartlezer. Op dit moment is de dienst beschikbaar voor een deel van de gebruikers van 2dehands, maar de komende dagen zal het verder worden uitgerold.

Contant betalen of via overschrijving blijft mogelijk

Volgens woordvoerster Aleksandra Vidanovski hebben gebruikers nu geen reden meer om zich tijdens het handelen te laten wegleiden van de online marktplaats. Betalen met contant geld of via een traditionele overschrijving blijft weliswaar mogelijk. “Bij deze laatste betaalmogelijkheid blijft het belangrijk om op de site van 2dehands te blijven om de verkoop af te ronden, en je niet te laten omleiden naar valse betaalsites of sites van transportfirma’s die er betrouwbaar uitzien, maar het niet zijn. Alert blijven, blijft de boodschap”, zo legt ze uit.

Alert blijven, blijft de boodschap.

Betalingen uitgevoerd door Online Payment Platform

De betalingen worden uitgevoerd door Online Payment Platform. Maurice Jongmans, CEO van de betaaldienstverlener legt uit: “Met onze dienst kunnen 2dehands-gebruikers hun betalingen snel en makkelijk onderling regelen. De controles die wij uitvoeren op naam, bankrekening en gsm-nummer en – bij hogere bedragen – de extra controles op de identiteit, geven meer inzicht en zekerheid over de persoon waarmee je handelt. Deze gecontroleerde status van een gebruiker is vanaf nu ook op 2dehands te zien.”

De gecontroleerde status van een gebruiker is vanaf nu ook op 2dehands te zien.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten