menu
Bol.com verkoopt met Swapfiets nu ook dienst online

Bol.com verkoopt met Swapfiets nu ook dienst online

Bol.com biedt sinds kort de Swapfiets aan. Bij dit concept wordt een fiets gehuurd voor een vast bedrag per maand. Met de verkoop van de Swapfiets op Bol.com lijkt de weg geopend voor andere aanbieders om ook producten als diensten te verkopen via Bol.com.

Bol.com heeft dan ook een aparte constructie bedacht om de Swapfiets te kunnen verkopen via haar platform. Wie de fiets met het blauwe voorwiel bestelt, betaalt de eerste maand van het abonnement via Bol.com.

‘Na aanmelding is annulering niet meer mogelijk’

Na het afronden van de aanmelding kan het artikel niet meer geannuleerd worden en wordt de fiets bezorgd of de klant kan ‘m afhalen in een Swapfiets-winkel. Na ontvangst van de huurfiets start het abonnement, dat maandelijks wordt verlengd en via automatische incasso verloopt.

De fiets kent volgens de productpagina wel de gebruikelijke Bol.com-kenmerken zoals gratis verzending en 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Swapfiets bij Bol.com
De Swapfiets bij Bol.com.

Het lijkt erop dat dit de eerste keer is dat Bol.com niet alleen fysieke of digitale producten verkoopt via haar marktplaats, maar ook producten als dienst.

Mobility-as-a-service

Swapfiets is een voorbeeld van mobility-as-a-service en ook Boogle Bike uit Deventer is actief in de wereld van abonneerfietsen (maar dan met oranje voorwielen). Onze verwachting is dat Bol.com na een succesvolle case met Swapfiets open zal staan voor meer van dit soort spelers.

Meer verhuurdiensten op Bol.com?

Het hoeft dan niet alleen maar om huurfietsplatforms te gaan, het kan bijvoorbeeld ook met een dienst als Splash, dat allerlei witgoed zoals vaatwassers, wasmachines en koelkasten verhuurt aan studenten. Of Go Lemon dat Apple-producten als de iPhone of iPad verhuurt voor een vast bedrag per maand.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch