Bol.com stopt met wegwerpplastic

Bol.com stopt met wegwerpplastic

Volgend jaar komt er een Europese wet die de verkoop van wegwerpplastic als bestek, bekers en wattenstaafjes verbiedt. Bol.com heeft besloten om daar nu alvast mee te stoppen. In de webwinkel zijn deze producten niet meer te vinden. In plaats daarvan worden duurzame en biologisch afbreekbare alternatieven getoond.

In maart vorig jaar werd er door het Europees Parlement een wet aangenomen waardoor producten gemaakt van wegwerpplastic worden verboden. Het gaat om bestek, borden, rietjes, wattenstaafjes en ballonstokjes.

500 kilo plastic per jaar besparen

De nieuwe wet gaat in de zomer van 2021 in, maar Bol.com heeft besloten om nu al met de verkoop van wegwerpplastic te stoppen. Als alternatief worden bijvoorbeeld producten gemaakt van karton of maïszetmeel aangeboden. De verwachting is dat Bol.com door de nieuwe maatregel 500 kilo plastic per jaar kan besparen.

Eerdere duurzame stappen van Bol.com

Bol.com zegt in een persbericht het niet meer verkopen van wegwerpplastic een hele logische stap te noemen. Eerdere stappen bestonden bijvoorbeeld uit het openen van een duurzame webwinkel, het uitspreken van de ambitie om driekwart van haar pakketjes te versturen zonder papieren opvulling en het vaker zonder doos bezorgen.

Bol.com stopt nu al met de verkoop van wegwerpplastic.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten