Bol.com opent duurzame webwinkel

Bol.com opent duurzame webwinkel

Bol.com zet weer een extra stapje in duurzaamheid. De webwinkel heeft een speciale webshop ingericht met duurzame artikelen. Via bol.com/duurzaamwinkelen kunnen klanten uit Nederland en BelgiĆ« terecht voor zo’n 6500 verantwoorde producten. Over drie jaar wil Bol.com in elke denkbare categorie een duurzaam alternatief bieden.

Bol.com is al langer proactief bezig met het thema duurzaamheid. Eerder deze zomer vroegen wij ons nog af hoe duurzaam de Ahold-dochter nu eigenlijk is, toen bleek dat veel pakketten (verzonden door externe verkopers) veel te groot waren voor het product dat erin zat of dat een klant soms meerdere pakketten kreeg voor een bestelling die ook best gebundeld had kunnen worden.

Meer pakketjes zonder opvulling

Maar twee maanden terug nog kwam Bol.com met het nieuws dat het driekwart van haar pakketjes zal versturen zonder papieren opvulling. Weer een goede stap in de richting. Maar dat was voornamelijk een initiatief vanuit Bol.com zelf, waar de consument zelf niet zoveel invloed op kan uitoefenen.

Duurzaam winkelen bij Bol.com

Dat kan wel verantwoorde producten via de ecommerce-gigant te bestellen. Om dat te vergemakkelijken heeft Bol.com producten die zijn gelabeld met duurzaamheidskenmerken, refurbished artkelen en producten die zijn gemaakt door sociale ondernemers overzichtelijk ondergebracht op een speciaal daarvoor gemaakte webwinkel.

In 2022 in elke categorie duurzaam alternatief

Bol.com laat weten dat het met de eigen ‘shop-in-shop’ klanten makkelijker wil maken om ook online een bewuste keuze te maken. Ook laat het weten dat het aanbod de komende jaren flink uitgebreid zal worden. “We realiseren ons dat 6.500 artikelen ten opzichte van ons totale assortiment een bescheiden eerste stap is. We hopen het verantwoorde assortiment de komende jaren met tienduizenden artikelen uit te kunnen breiden. In 2022 wil bol.com in elke categorie waar dat kan, van kinderkleding tot verzorgingsartikelen, een duurzaam alternatief bieden”, aldus algemeen directeur Huub Vermeulen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten