Bol.com: €2,8 miljard omzet in 2019

Bol.com: €2,8 miljard omzet in 2019

Bol.com heeft vorig jaar een totale omzet van 2,8 miljard euro behaald. Deze omzet bestaat niet alleen uit wat Bol.com zelf heeft verkocht. Alle transacties van het platform worden meegerekend, dus ook de omzet uit retouren of omzet die externe verkopers via Bol.com realiseren.

En het aandeel van externe verkopers is inmiddels erg groot. Vorig jaar werd 47 procent van de omzet van Bol.com gerealiseerd door retailers die hun producten op het online platform aanbieden. Ter vergelijking: een jaar eerder was dit aandeel nog 40 procent.

Vorig jaar werd 47% van de omzet van Bol.com gerealiseerd door externe verkopers.

In 2021 wil Bol.com 3,5 miljard euro omzetten

Bol.com’s net consumer sales, zoals Ahold Delhaize deze gecombineerde omzet noemt in haar financiële verslagen, bedroegen vorig jaar dus 2,8 miljard euro en hiermee loopt het ecommerce-bedrijf op koers voor de 3,5 miljard euro die Ahold met Bol.com wil omzetten in 2021.

In dat jaar wil het ook graag dat externe verkopers goed zijn voor 45 procent van de totale omzet van Bol.com. Dat doel lijkt nu dus al te zijn bereikt.

Bol.com lijkt dus op koers om deze doelen te halen al waren er eerdere jaren veel vragen hoeveel van deze omzet toe te wijzen is aan bestellingen die later geannuleerd of geretourneerd werden en hoeveel van dit geld aan partners moet worden uitgekeerd. Zeker nu Bol.com ook in kleding stapt kunnen deze zaken cijfers als de winst onderaan de streep sterk beïnvloeden.

Ahold geeft niet veel prijs over prestaties Bol.com

De inkomsten voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) waren vorig jaar positief en de return on capital, wat aangeeft hoe winstgevend Bol.com is in vergelijking tot haar kapitaal, laat dubbele cijfers zien. Meer details wil Ahold echter niet geven over de financiële prestaties, deels uit angst voor Amazon.

In het eerste halfjaar van haar bestaan, boekte Bol.com nog een omzet van ruim 3 miljoen gulden.
In het eerste halfjaar van haar bestaan, boekte Bol.com nog een omzet van ruim 3 miljoen gulden. Bron: Krantenbank Zeeland
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten