Bol.com de beste webwinkel van Nederland

Bol.com de beste webwinkel van Nederland

Bol.com won gisteravond de belangrijkste prijs tijdens het jaarlijkse Shopping Awards Gala. Het won de overall prijs, nadat het eerder ook al een award in de categorie ‘beste warenhuis’ in de wacht sleepte. Zamro won de allereerste B2B Award, terwijl Juridox winnaar werd van de Game Changer Award.

De winnaar van de overall prijs werd gekozen door de voorzitters van de verschillende vakjury’s, al lieten ze de publieksbeoordelingen ook mee tellen in hun besluitvorming. Volgens de voorzitters maakt Bol de slogan ‘de winkel van ons allemaal’ meer dan waar, onder andere met haar marktplaats Bol.com Plaza, de mobiele functionaliteit en de hoge klanttevredenheid. Coolblue, een andere grootmacht en in deze categorie voorheen vaak een geduchte concurrent, mag zichzelf vandaag de beste speler op het gebied van elektronica noemen.

123inkt blijft overslaanbaar, eindelijk goud voor DeOnlineDrogist!

Bol.com en Coolblue doen al jaren goede zaken op de Shopping Awards. Betekent dit dat ‘weer de voorspelbare winnaars’ met alle awards naar huis gingen? Deels, zo bleek 123inkt.nl wederom onverslaanbaar in Computer, Hard- & Software. Het is alweer het elfde jaar dat deze speler met zo’n felbegeerde prijs naar huis gaat. Veel bekende namen dus, maar lang niet in alle rubrieken zijn die even vanzelfsprekend.

DeOnlineDrogist deed dit keer weliswaar voor het achtste jaar mee, maar beschreef zichzelf al gekscherend als de Joop Zoetemelk van de Shopping Awards. Dit jaar wist de retailer de andere genomineerden, waaronder Body & Fit, de winnaar van vorig jaar, juist wel te verslaan en dus de prijs voor de beste retailer in Persoonlijke verzorging binnen te slepen. Huis & Tuin ging verrassend naar Zooplus.

Daarnaast blijkt ook nieuw bloed het goed te doen. Zamro en Picnic, afgelopen twee jaar de beste nieuwkomers met een Starter Award, wisten dit jaar ook een prijs bij de grote jongens weg te slepen. Picnic won de Levensmiddelen & Persoonlijke verzorging. Zamro ging er vandoor met de door Intershop nieuw in het leven geroepen B2B Award. Het bleef de andere genomineerden Bidfood en Würth voor.

JuriDox wint Game Changer Award

JuriDox, een online shop voor juridische documenten, ging aan het eind van de avond naar huis met de Game Changer Award, een juryprijs voor nieuwkomers die de digital-commercemarkt het meest hebben verrijkt het afgelopen jaar. De shop-in-shop versloeg hierbij Capayable en RoadGuard.

Tijdens het gala werden niet alleen publieks- en juryprijzen uitgereikt, maar werd ook onthuld welke speler nou het snelst groeiende ecommerce-bedrijf van Nederland was. Swoop, dat refurbished smartphones en tablets verkoopt, voert de ranglijst aan en laat daarmee onder meer Polyestershoppen.nl en Cruisereizen.nl achter zich.

Winnaars van de Shopping Awards Vakprijzen 2018

Fashion & Lifestyle: de Bijenkorf
Financial & Personal services: InShared
ING Home & Living: Wehkamp
Kieskeurig.nl Consumer electronics & Telecom: Coolblue
Levensmiddelen & Persoonlijk verzorging: Picnic
Travel & Leisure: Corendon

Winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen XL 2018

Computer, Hard- & Software: 123inkt.nl
Elektronica & Telecom: Coolblue
Eten & Drinken: Wijnvoordeel
Financiële diensten: InShared
Huis & Tuin: Zooplus
Mode: Steps
Persoonlijke verzorging: De Online Drogist
Schoenen: vanHaren
Vakanties & Reistickets: TUI
Warenhuizen: Bol.com

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten