Belgische webwinkelier kan krediet aanvragen als voorschot op omzet

Belgische webwinkelier kan krediet aanvragen als voorschot op omzet

Door een uitbreiding van Card Advance kunnen webshop-eigenaren in België nu krediet aanvragen op basis van de omzet die ze met ecommerce-betalingen maken. Het bedrijf uit Turnhout heeft hiervoor haar dienstverlening uitgebreid naar de online handel.

Sinds 2019 kunnen handelaars in België al voorschotten krijgen op inkomsten uit fysieke kaartbetalingen, maar nu kan dat ook met ecommerce-betalingen. Met deze uitbreiding wil Card Advance tegemoetkomen aan de financieringsbehoeften die bij handelaars ontstaan door Covid-19.

Overladen door aanvragen van webshops

“Handelaars willen sneller digitaliseren omwille van de coronacrisis, maar banken zijn nu zeer terughoudend in het geven van kredieten”, zo legt countrymanager Sandra Smet uit. “We worden de laatste maanden overladen door aanvragen van webshops, dus daarom breiden we nu uit naar de online handel.”

Handelaars willen digitaliseren, maar banken zijn vanwege corona terughoudend.

Card Advance int percentage, tot krediet is afgelost

De financiering werkt als volgt: webwinkeliers krijgen een krediet op basis van de omzet die ze met elektronische betalingen maken. Card Advance int vervolgens rechtstreeks een percentage van deze betalingen, totdat het krediet is afgelost. Het principe was er al voor retailers die betalingen in de winkel ontvingen, maar de dienst is er nu dus ook voor retailers met online betalingen.

Sinds de lancering in 2015 heeft Card Advance meer dan vijfduizend projecten bij zo’n tweeduizend klanten in België en Nederland gefinancierd. Naar eigen zeggen is het in ons land nog steeds uniek in het verstrekken van krediet op basis van kaartbetalingen.

Dit jaar 50 webshops van krediet voorzien

Het bedrijf heeft als doel gesteld om dit jaar vijftig webshops van krediet te kunnen voorzien. CARD Advance financierde sinds zijn lancering in 2015 wel 5.252 projecten bij 2.048 klanten in België en Nederland. Het bedrijf is nog steeds uniek in het verstrekken van krediet op basis van kaartbetalingen in België.

“De ambitie is om dit jaar 50 webshops van krediet te kunnen voorzien”, vult Smet aan. Voor de kredietverlening kijkt Card Advance naar de geschiedenis van inkomsten uit kaartbetalingen. Op basis hiervan kent het een voorschot toe dat tussen de 2000 en 50.000 euro kan liggen. Het bedrag wordt na een paar dagen al uitbetaald. Afbetalen gebeurt dagelijks gedurende zes tot twaalf maanden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten