menu
lightspeed ecommerce

Belgisch ecommerceplatform Storesquare groeit hard

Belgisch ecommerceplatform Storesquare groeit hard

Het Belgische ecommerce platform Storesquare, dat lokale ondernemers helpt online aanwezig te zijn, werd begin dit jaar gelanceerd maar zit nu al op zo’n 350 aangesloten retailers. Aan het eind van het jaar hoopt dit Vlaamse initiatief meer dan duizend ondernemers te hebben aangesloten.

Storesquare bestond, in een andere look, al wat langer en heeft ook maandenlang proef gedraaid met lokale ondernemers uit West-Vlaanderen, maar dankzij de ondersteuning van ondernemersorganisatie Unizo, mediabedrijf Roularta en bank-verzekeringsgroep KBC is het platform nu officieel gelanceerd in heel Vlaanderen.

Tijdens de betafase wist het online platform al zo’n 350 lokale handelaars aan zich te binden, maar de ambities liggen hoger. De organisatie mikt op duizend deelnemende zaken aan het eind van het jaar en ook een uitstap naar het buitenland wordt volgens de locatie bij het Twitter-profiel (“First Belgium, then Europe”) zeker niet uitgesloten.

Storesquare

Het initiatief richt zich enkel op de kleinere spelers, waarbij zaken als lokaal, dichtbij, authenticiteit en kwaliteit voorop staan. Het is een dappere poging om ervoor te zorgen dat ecommerce bij onze zuiderburen nog beter gaat leven, want dat is geen overbodige luxe. Vier op de tien winkeliers doet aan ecommerce, terwijl zes op de tien Belgen online koopt. En volgens Unizo gaat van de 8 miljard euro die jaarlijks online wordt besteed, nog altijd vijf miljard euro naar het buitenland. “En dat terwijl één op de twee Belgen een aankoop in eigen land verkiest.”

Storesquare biedt ook dienstverlening aan

“Er is nog meer dan voldoende ruimte voor een ander soort model waar digitale aanwezigheid en persoonlijk contact samengaan”, zo zegt oprichter Karel Van Biervliet. “Want kleinhandelaars kunnen iets doen wat die grote spelers niet kunnen doen. Het is voor hen een opportuniteit om het moeilijke vak van ecommerce te leren.”

Storesquare zorgt niet alleen voor een platform waarop de lokale winkelier online zichtbaar wordt, het biedt ook dienstverlening aan in de vorm van bijvoorbeeld productfotografie, de integratie van de kassa of de bestaande webshop.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch