BD MyShopi neemt CityDepot over van Bpost

BD MyShopi neemt CityDepot over van Bpost

CityDepot, een bedrijf dat zich inzet voor een betere stadsdistributie, verandert van eigenaar. Het was sinds 2015 onderdeel van Bpost, maar vanaf 1 januari 2020 neemt BD MyShopi de activiteiten over.

CityDepot werd in 2011 in Hasselt opgericht. Het idee erachter is dat transporteurs en grote retailers hun goederen in het depot van CityDepot afleveren, waarna die laatste via onder meer elektrische wagens en cargobikes de pakketten aflevert in de binnenstad.

Voor BD MyShopi is overname volgende stap

BD MyShopi is een omnichannel-activatieplatform dat traffic genereert naar fysieke winkels en webwinkels. Met de overname van CityDepot wil het bedrijf een volgende stap zetten in haar aanbod van duurzame logistiek in woon- en handelskernen.

Bpost, dat in 2015 de belangrijkste aandeelhouder van CityDepot werd en haar aandeel in de loop der tijd liet toenemen, focust meer en meer op de levering van pakjes aan consumenten. “Zo zet Bpost in de stadscentra volop in op post- en pakjesuitreiking met elektrische voertuigen en worden pakjes steeds vaker van de eerste keer rechtstreeks uitgereikt op een plaats naar keuze van de klant zodat er minder pakjes een tweede keer dienen aangeboden te worden. Om die reden kiest Bpost ervoor om de activiteiten van CityDepot onder te brengen bij een nieuwe eigenaar”, zo valt te lezen in het persbericht.

BD MyShopi: ‘CityDepot-klanten krijgen toegang tot ons netwerk van depots’

Voor BD MyShopi is de overname van CityDepot een manier om hun expertise en oplossingen verder uit te bouwen. CEO Raf Lambrix legt uit. “Zo kunnen we nog meer leveringen bundelen, waardoor we het aantal bewegingen kunnen beperken. Dat komt tegemoet aan de vraag van alle stakeholders naar duurzame logistiek. Omgekeerd krijgen de klanten van CityDepot toegang tot ons indrukwekkende netwerk van depots en onze kennis van de lokale uitdagingen en mogelijkheden op het vlak van toelevering.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten