Apple Pay beschikbaar in België

Apple Pay beschikbaar in België

Apple Pay wordt vanaf komende maand beschikbaar in België. In eerste instantie zal de mobiele betaaldienst van Apple alleen gebruikt kunnen worden door klanten van BNP Paribas Fortis, na enkele maanden moeten ook andere banken volgen.

De lancering van Apple Pay in België volgt zo’n anderhalf jaar nadat de grote concurrent Google haar mobiele betaaldienst Google Pay bij ons lanceerde. Nu is het de tijd voor Apple, al wordt dat door het Amerikaanse bedrijf nog nergens officieel aangekondigd noch bevestigd. Maar De Tijd heeft uit meerdere bronnen vernomen dat het toch echt zo is.

Apple Pay eerst voor klanten BNP Paribas Fortis

Apple Pay zal in België allereerst alleen beschikbaar komen voor klanten van BNP Paribas Fortis. En pas over enkele maanden zouden klanten van andere banken kunnen volgen, zo schrijft de krant. Wie met Apple Pay wil betalen, voegt allereerst zijn betaal- en kredietkaarten toe aan Apple Wallet., de digitale portemonnee van Apple die ook in iOS is geïntegreerd. In het geval van BNP Paribas Fortis gaat het om de betaalkaarten van Fortis, Hello Bank en Fintro en om de creditcards van VISA en MasterCard.

Betalen via NFC-technologie

Betalen kan vervolgens met behulp van NFC, oftewel near field communication. Deze technologie was eerder door Apple tegengehouden, zodat iPhone-bezitters zelfs niet mobiel konden betalen via de app van Bancontact. Door de smartphone dicht in de buurt van een betaalterminal in de winkel te houden kan er betaald worden.

Maar er is ook een andere manier waarop mobiel betaald kan worden, namelijk door het inscannen van een QR-code. Er zijn al meerdere winkels, koffiezaakjes en cafés die een QR-code hebben afgebeeld naast hun reguliere kassa’s. Door de afbeelding te scannen kunnen klanten het gevraagde bedrag snel en gemakkelijk betalen met hun mobiel.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten