e-boekhouden

Amazon zet fulfilmentdienst FBA in lockdown

Amazon zet fulfilmentdienst FBA in lockdown

Amazon heeft voor een groot aantal productgroepen Fulfillment by Amazon uitgezet. Dit om in de magazijnen voorrang te geven aan medische benodigdheden, belangrijke boodschappen en andere producten die nu veelgevraagd zijn door het coronavirus.

“We zien een toename van online shoppen en hierdoor zijn sommige producten niet meer op voorraad. Met dit in gedachten, geven we bij de fulfilment tijdelijk prioriteit aan belangrijke levensmiddelen, medische benodigdheden en andere veelgevraagde artikelen”, zo laat Amazon weten.

Het gaat om de volgende productgroepen: babyproducten, gezondheid & huishouden, boodschappen, industrieel en wetenschappelijk en dierbenodigdheden.

Maatregel tot 5 april

Dit betekent dat voor producten die hier niet onder vallen, de mogelijkheid tot het verzenden naar een Amazon-magazijn tijdelijk is uitgesloten. De maatregel ging gisteren in en duurt (in ieder geval) tot 5 april. Verzendingen die eerder al waren aangemaakt, zullen wel nog gewoon ontvangen worden in de fulfilmentcentra van de ecommerce-reus.

Eerder aangemaakte verzendingen worden nog wel gewoon verwerkt.

100.000 extra banen in Amerikaanse fulfilmentcentra

In de mail die Amazon naar haar ‘Fulfilment by Amazon‘-klanten heeft gestuurd, zegt het dat de beslissing niet makkelijk heeft genomen. “We snappen dat dit een verandering betekent voor je bedrijf. We werken de klok rond om de capaciteit te verbeteren.” In Amerika kondigde het al aan om 100.000 nieuwe full- en parttime functies te openen in fulfilmentcentra in de VS.

Gerelateerde berichten