lightspeed ecommerce

Alibaba gaat contactpunt openen in België

Alibaba gaat contactpunt openen in België

Ecommerce-gigant Alibaba gaat dit jaar nog een contactpunt in België openen. De zogeheten ‘Alibaba-ambassade’ moet de brug vormen tussen Chinese consumenten en Belgische producenten. Dit fysieke contactpunt zal in Brussel worden gevestigd en hiervoor zullen 100 Belgen worden opgeleid in het Aziatische land, zodat die de smaak van lokale consumenten leren kennen.

Zo’n ambassade wordt in ons land het eerste, maar Alibaba is wereldwijd al langer bezig om een netwerk van zulke ambassades uit te rollen, zo schrijft De Standaard. Zo kondigde het in maart 2015 aan om in oktober van dat jaar een dergelijke ambassade te openen in Frankrijk, zodat lokale bedrijven gemakkelijker hun waren kwijt konden aan Chinese consumenten. Bij het openen van een dergelijk contactpunt rekent Alibaba op steun van de lokale overheid en handelspromotiediensten.

Virtueel platform voor België op Alibaba
Een land met een Alibaba-ambassade krijgt op het platform van de Chinese ecommerce-gigant een eigen virtueel ‘plaviljoen’. Hier kunnen consumenten uit China terecht voor de belangrijkste culinaire specialiteiten en luxeproducten uit het desbetreffende landen, maar kunnen ze ook toeristische informatie en diensten vinden.

Dat Alibaba een contactpunt opent in België komt niet helemaal vanuit het niets, vorig jaar deed oprichter en CEO Jack Ma een verkennende ronde door Europa en beloofde hij Brussel en Parijs al zoiets te openen. Nu zijn de plannen wat concreter en wordt aanstaande mei genoemd als lanceerperiode voor de Brusselse Alibaba-ambassade.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten