Albert Heijn is beste winkel van 2019

Albert Heijn is beste winkel van 2019

De Albert Heijn is uitgeroepen tot beste winkel van 2019. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de Shopping Awards. Beerwulf mag zich de beste startende webwinkel noemen en Otrium is het snelst groeiende ecommerce-bedrijf van Nederland. Ook werden de publiekprijzen voor de kleinere webwinkels uitgedeeld.

Het was gister weer een geslaagd feestje bij de uitreiking van de Shopping Awards. Tal van goed presterende ecommerce-ondernemingen werden terecht in het zonnetje gezet. Zo werd Beerwulf uitgeroepen tot beste startende webwinkel. De meest eervolle titel, die van beste winkel van Nederland, ging dit jaar naar Albert Heijn. De supermarktketen won niet alleen in de categorie ‘fast-moving consumer goods & personal care’ maar ging dus ook met de overall-juryprijs naar huis.

Albert Heijn: retail as a service

“Albert Heijn is zich op alle fronten digitaal aan het ontwikkelen, met de voet op het gaspedaal en lef om te experimenteren”, zo oordeelde de jury. “Dankzij het innovatie-framework kunnen snel prototypes in de markt worden gezet, waarbij het oplossen van klantproblemen centraal is komen te staan: ‘retail as a service’.”  Volgens de beoordelaars kan het bedrijf zich digitaal meten met de grote internationale branchegenoten en zijn dus de overtuigende winnaar van deze Shopping Awards.

Overige winnaars vakprijzen

Bij de vakprijzen won Wehkamp in de categorie ‘fashion & lifestyle’, ging Flinders naar huis met een beeldje in de categorie ‘home & living’, won Bol.com met ‘consumer electronics & telecom’, was FBTO de winnaar in de categorie ‘personal & financial service’ en was Corendon de beste in de categorie ’travel & leisure’.

Stiho Groep wint B2B Award

Daarnaast werd de Stiho Groep uitgeroepen tot winnaar van de B2B Award, wat eveneens een juryprijs was. Otrium werd bekroond als aanvoerder van de Ecommerce50, een lijst met daarin de snelst groeiende ecommerce-bedrijven van Nederland.

Op de feestelijke dag was er ook ruimte voor publieksprijzen. Hierbij werd, zoals elk jaar, onderscheid gemaakt tussen bedrijven met meer (XL) of minder (XS) dan 4 miljoen euro jaaromzet.

Winnaars Publieksprijzen XL:

Computer, Hard- & Software 123inkt.nl
Elektronica & Telecom Coolblue
Eten & Drinken Koffievoordeel
Financiële diensten Independer
Huis & Tuin zooplus
Mode kleertjes.com
Persoonlijke verzorging De Online Drogist
Schoenen Omoda
Speelgoed & Cadeaus Kaartje2go
Vakanties & Reistickets TUI
Warenhuizen bol.com

Winnaars Publieksprijzen XS:

Huis & Tuin Kabelshop.nl
Doe-het-zelf & Hobby 123-3D.nl
Eten & Drinken Puur Mieke
Mode & Modeaccessoires Rico Moda
Persoonlijke verzorging ParfumWebshop.nl
Voertuigen & Accessoires Datona

Winnaars Vakprijzen:

Fashion & Lifestyle wehkamp
FMCG & Personal Care Albert Heijn
Home & Living Flinders
Consumer Electronics & Telecom bol.com
Personal & Financial services FBTO
Travel & Leisure Corendon
B2B Award De Stiho Groep
Beste Starter Beerwulf
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten