Albert Heijn gaat aan huis leveren

Albert Heijn gaat aan huis leveren

Albert Heijn zet steviger in op ecommerce in ons land. De Nederlandse supermarktgigant gaat vanaf dit voorjaar boodschappen ook bij de klant aan huis leveren. In Nederland is dit al jaren een succes.

In dezelfde week dat Albert Heijn haar 50e winkel in ons land opende, komt de supermarkt met het nieuws dat het boodschappen gaat thuisbezorgen.

Eerst Pick Up Points, nu ook levering aan huis

Klanten konden al langer boodschappen die ze online hadden besteld ophalen bij zogeheten Pick Up Points, maar ergens deze lente hoeven ze hiervoor zelfs de deur niet meer uit. De bezorger komt dan namelijk de etenswaren aan de deur leveren.

Vanaf vandaag kunnen klanten via Ah.be aangeven dat ze interesse hebben in thuisbezorging in hun woonplaats.

Volgens Raf Van den Heuvel, algemeen directeur bij Albert Heijn België kan de introductie van thuislevering worden gezien als een uitbreiding van de persoonlijke service die de supermarkt haar klanten wil bieden. “Thuis leveren versterkt de propositie van Albert Heijn in België. We zijn ambitieus in onze groei – die willen we realiseren via de opening van sterke nieuwe winkels en de uitbreiding van ons online aanbod.”

We zijn ambitieus in onze groei.

Klanten in de regio Antwerpen zullen binnenkort de eerste zijn die hun boodschappen thuis kunnen laten bezorgen. Het Belgische bezorggebied wordt daarna gefaseerd uitgerold.

Nederlandse online supermarkten in België

Albert Heijn is flink aan het groeien in ons land en het is zeker niet de enige Nederlandse partij die strijdt om de portemonnee van de Vlaming of Waal. Vorige maand maakte Jumbo bekend met een Belgische webshop te komen. De online-only supermarkt Picnic is nog niet aanwezig in ons land, maar ook die uitbreiding hoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten