Active Ants opent vestiging in Engeland

Active Ants opent vestiging in Engeland

In september opent fulfilmentpartij Active Ants haar vijfde vestiging. Na twee Nederlandse vestigingen en uitbreiding in België en Duitsland wil het bedrijf Engeland veroveren. “Met onze komst naar Northampton kunnen we onze aanwezigheid vergroten. Uiteindelijk willen we het beste fulfilmentbedrijf van Europa worden”, zegt medeoprichter en managing partner Jeroen Dekker.

De keuze voor uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk is strategisch van aard. Naast dat de fulfilmentspeler van mening is dat de Britse ecommerce-branche momenteel één van de meest opwindende online markten is, is Northampton centraal gelegen. “Het is het centrum van de ecommerce-logistiek in het Verenigd Koninkrijk”, zegt Dekker.

‘Northampton perfecte locatie voor fulfilment’

Deze combinatie maakt Northampton volgens hem de perfecte locatie voor fulfilmentactiviteiten. “We zitten dicht bij onze klanten en hebben goede connecties met last mile-distributeurs.” In de zoektocht naar de nieuwe vestiging was het ook belangrijk dat er duurzaam en geautomatiseerd kan worden gewerkt.

Net als in de andere vestigingen zijn werkzaamheden als de opslag, het orderpicken, het verpakken en sorteren geautomatiseerd. Ook werken de medewerkers voor het orderpicken samen met robots, waarmee Active Ants zich zes jaar geleden op de kaart zette. De ontvangst van goederen en het verwerken van de retourstroom gebeurt handmatig.

Maatwerk geprinte doos voor iedereen toegankelijk.

Ook zal er in Northampton gebruik worden gemaakt van de dozensluitmachine met ingebouwde printer. Dekker legt uit dat elke webwinkelier hierdoor zijn eigen maatwerk geprinte doos kan krijgen. Een bijkomend voordeel is dat het op voorraad houden van voorbedrukte dozen niet langer nodig is. “Dit scheelt onze klanten kosten en zorgt bovendien voor een lagere footprint.”

Vestiging Active Ants Northampton
De vestiging in het Engelse Northampton.

Steeds grotere focus op internationalisering

Dat Active Ants zich steeds meer focust op internationale klanten is geen geheim. Met ruim vijf miljoen orders per jaar behoort het bedrijf in Nederland al tot de grotere fulfilmentpartijen. Voor het buitenland heeft Active Ants eenzelfde doelstelling. Hiervoor is het al meerdere jaren bezig met het optimaliseren van haar crossborder-activiteiten. “Via lokale vestigingen kunnen we consumenten het snelst en meest efficiënt bedienen”, besluit Dekker.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten