63% van Belgische online shoppers koopt cross-border

63% van Belgische online shoppers koopt cross-border

Bijna twee derde van de online shoppers in België heeft in de laatste twaalf maanden aankopen gedaan in het buitenland. Cross-border ecommerce is vooral populair vanwege de betere prijzen, maar ook omdat sommige producten in België niet beschikbaar zijn.

Dit blijkt uit een onderzoek van PayPal omtrent cross-border ecommerce. Het betaalbedrijf heeft voor de eerste keer België opgenomen in haar resultaten en de conclusies zijn duidelijk.

Gratis levering en veilige betaalmethoden

De Belgische retailer doet er volgens PayPal goed aan om meer aandacht te schenken aan het aanbieden van gratis levering en het verzekeren van veilige betaalmethoden. Dit zijn immers ook de twee belangrijkste drijfveren voor grensoverschrijdend shoppen.

Verder bleek dat iets meer dan de helft van de ondervraagde online shoppers zowel in België als in andere landen producten bestelt. Drie op de tien online volwassenen denken dat ze het komende jaar meer geld gaan uitgeven online. Dit komt door het gemak van online shoppen en de verwachting dat verzending goedkoper wordt.

Nederland populairste land onder Belgen

Belgen kopen in het buitenland vooral kleding en schoenen, reizen en transport, entertainment en educatie en consumentenelektronica. Belgische shoppers bestellen in het buitenland vooral in Nederland (32%), Frankrijk (29%) en Duitsland (19%). Ook China is populair; 14 procent van de ondervraagden had daar iets besteld het afgelopen jaar.

In hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat in Nederland één op de drie online shoppers cross-border koopt.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten