Webwinkel The Vintage Dealers opent stenen winkels

Webwinkel The Vintage Dealers opent stenen winkels

The Vintage Dealers, een webwinkel die tweedehands kleding via Instagram verkoopt, gaat omnichannel. De online verkoper opent dit jaar maar liefst zes stenen winkels. In Utrecht ging de eerste vestiging open en spoedig zullen ook winkels in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen, Breda en Maastricht volgen.

Achter de Vintage Dealers zit geen ervaren bedrijf dat al decennia lang in de tweedehands verkoop zit, maar de 17-jarige ondernemer Sem Bosveld. Twee jaar terug schreef hij zijn eerste bedrijf, Infinity Benelux, in bij de Kamer van Koophandel. Maar de twee ondernemingen die hij daarna oprichtte, Vintage aan Huis en The Vintage Dealers, doen het inmiddels beter.

Honderden Instagram-shops

The Vintage Dealers werd in augustus 2020 opgericht, toen Sem zag dat zijn vrienden volop tweedehands kleding kochten. Het bedrijf koopt ook dit soort kleding op, waarna verkopers – die bij The Vintage Dealers in dienst zijn – de kleding verkopen via hun eigen Instagram-shop.

Op deze manier weten ze gezamenlijk honderden vintage kledingstukken per week te verkopen. Er werken inmiddels zestig mensen, variërend in leeftijd van 18 tot 24 jaar, zo schrijft Baaz.

Ik geloof juist ook in verkopen via fysieke winkels.

Ondanks dat online verkopen via social media natuurlijk perfect past bij de jonge doelgroep, ziet oprichter Bosveld ook grote kansen voor verkoop via stenen winkels. “Ik geloof niet alleen in de kracht van online verkoop, maar juist ook in het verkopen van kleding via fysieke winkels.”

‘Straks meer behoefte aan fysiek winkelen dan ooit’

Hij is ervan overtuigd dat nu de terrassen weer open gaan, ook de winkelstraten weer volop gaan leven. “Er is straks juist meer behoefte aan fysiek winkelen dan ooit. Ik wil daarom onze klanten optimale service bieden door onze kleding ook in winkels te verkopen. Ik geloof echt in de kracht van de winkelstraat”, aldus de jonge ondernemer.

Grote plannen

Na de opening van een (pop-up)winkel in Utrecht volgen nog vijf locaties in Nederland. Maar daar blijft het niet bij als het aan Bosveld ligt. Naast vintage-evenementen deze zomer hoopt hij ook ooit eigen winkels te openen in Europese steden als Antwerpen, Berlijn, Parijs en Kopenhagen.

The Vintage Dealers

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten