Webshops voor vreemde vogels en andere dieren

Webshops voor vreemde vogels en andere dieren Het waren nog eens tijden. Toen je nog naar het asiel ging om een huisdier uit te zoeken. Het beestje dat je het liefst aankeek, die moest het worden. Inmiddels hoef je daar de deur niet meer voor uit. Ook dieren zijn gewoon te koop op internet. Net als het dierenasiel, lijkt ook een hond of kat passé. Het aanbod op internet is een stuk opmerkelijker.

Pluizige konijntjes, honden en katten kennen we nu wel. Wij gingen op internet op zoek naar bijzondere dieren. De vreemdste vondsten staan hieronder op een rij.

Kakkerlakken en fruitvliegjes
Hier bij ons op kantoor is het heel vervelend als iemand op vrijdag een appel eet en vervolgens het klokhuis vergeet weg te gooien. Dan zijn we namelijk op maandag de hele dag bezig met het verjagen van zwermen fruitvliegjes. Grote fout, zo blijkt. Voor wat fruitvliegjes kun je namelijk zo 1,70 euro vangen. De op één na meest irritante vliegjes ter wereld worden binnen een week bij je thuisbezorgd. Hopelijk precies zoals we ze graag zien: morsdood. Ook mensen met een te kort aan kakkerlakken kunnen gewoon op internet terecht. Voor 23 euro haal je al snel honderd gezellige kakkerlakken in huis

Tweedehands toppers
Ondanks de petitie die twee jaar geleden werd gestart om de verkoop van dieren op Marktplaats tegen te gaan, zijn er nog steeds veel bijzondere beestjes op de website te vinden. Acht schattige baby-boa constrictortjes bijvoorbeeld, die als ze groot zijn wel 3,5 meter lang kunnen worden. Of de ‘lieve berglama voor weinig geld’ die te koop wordt aangeboden voor 175 euro.

Allergieproof
Allergisch voor harige dieren? Geen nood! Er zijn alsnog genoeg opties. Kies bijvoorbeeld een krab! Levend, of op een stokje. Ook zijn er genoeg ‘kale’ huisdieren te vinden in de Nederlandse webshops. Van katten tot ratten en cavia’s. Voor mensen die helemaal geen risico willen lopen, is er de webshop taxidermy.nl, waar opgezette dieren worden verkocht. Net als dieren op sterk water en skeletten. De schedel van een gezellige Javanse IJsvogel gaat er bijvoorbeeld voor maar 22,50 euro over de digitale toonbank.

Exotische exemplaren
Op Wellediertotaal kwam we toch wel de meest vreemde dieren tegen. Voor 1.000 euro kun je er een stokstaartje bestellen. En ook een wasbeerhondje kun je gewoon in je winkelmandje slepen. Misschien dat we toch ook maar even die petitie tegen online dierenhandel gaan tekenen. Want die beestjes, zien we toch liever in de dierentuin.

Dieren te koop online

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten