Wayflyer haalt €289 miljoen op

Wayflyer haalt €289 miljoen op

Het financierings- en groeiplatform Wayflyer heeft 289.2 miljoen euro opgehaald aan schuldfinanciering. Met dit kapitaal wil het bedrijf haar marktaandeel vergroten, terwijl het concurrerende tarieven blijft aanbieden aan klanten.

Wayflyer is een groeiplatform voor ecommerce-bedrijven. Het is biedt financiering gebaseerd op omzet van het bedrijf, zonder daar onderpand, garanties of aandelen voor te vragen. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf meer dan 670 miljoen euro verstrekt aan meer dan 1.000 klanten. Sinds oktober vorig jaar is het bedrijf ook in ons land actief.

Financier voor de ecommerce

Op inkomsten gebaseerde financieringen zitten in de lift. Deze vorm van financieren biedt voor veel ecommerce-bedrijven een uitkomst, doordat het geen onderpand, garanties of aandelen vraagt. In ons land zijn verschillende financiers actief.

Naar eigen zeggen is Wayflyer een groeipartner voor de lange termijn en biedt het meer dan financiering alleen. “Wanneer klanten financiering van ons ontvangen, hebben ze ook de mogelijkheid maandelijks te bellen met analisten om hun campagnes en advertentie-uitgaven te optimaliseren, nieuwe doelgroepen te bekijken en uitbreiding naar nieuwe landen te plannen”, vertelt Matthijs Onland, Country Manager Nederland en België van Wayflyer.

Waardering van €1.54 miljard

Vandaag laat het platform weten dat het zo’n 289.2 miljoen euro (300 miljoen dollar) heeft opgehaald aan schuldfinanciering bij J.P. Morgan. In februari haalde het nog 144.6 miljoen euro op in een Series B-ronde. Het bedrijf werd toen gewaardeerd op 1.54 miljard euro.

‘De financiering verlaagt de kapitaalkosten van Wayflyer.’

Naar eigen zeggen verlaagt de financiering de kapitaalkosten van het bedrijf, waardoor het concurrerende tarieven kan blijven bieden aan klanten. Klanten betalen namelijk geen rente, maar een percentage van het financieringsbedrag als vaste vergoeding. Het bedrijf wil ook haar marktaandeel gaan vergroten.

Grote vraag naar financiering

Volgens onderzoek van Statista zal de omzet van de ecommercebranche in 2022 de 5.2 biljoen euro bereiken. De vraag naar financiering vanuit ecommerce-bedrijven is daarom groot.

“Ecommerce-bedrijven kunnen niet altijd optimaal profiteren van de hoge klantvraag door beperkte voorraden, hogere advertentiekosten of tragere productie- en verzendprocessen. Met Wayflyer willen we deze bedrijven helpen hun potentieel te benutten zonder dat zij het trage proces met de bank in hoeven te gaan of aandelen moeten verkopen in een vroeg stadium.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten