VidaXL start met dropshipping

VidaXL start met dropshipping

De internationaal actieve webwinkel VidaXL is vandaag begonnen met het beschikbaar stellen van haar gehele assortiment voor andere webwinkels. Met het dropshipmentprogramma kunnen online retailers gemakkelijk alle productgegevens overnemen en de vidaXL-producten in hun eigen online shop verkopen.

VidaXL kondigde dit vandaag aan tijdens het Shoptalk-evenement in Kopenhagen. Het nieuws volgt een jaar nadat het online warenhuis de Vida Marketplace lanceerde.

b2b.vidaXL.com

Via b2b.vidaxl.com is het volledige aanbod van de Nederlandse ecommerce-speler via dropshipping beschikbaar om te implementeren en te verkopen. Dankzij plugins en data-feeds kan de benodigde informatie automatisch worden binnengehaald en in de desbetreffende webwinkel worden geplaatst. VidaXL verzorgt hierbij de klantenservice en is verantwoordelijk voor de verwerking van retouren.

Plugins voor Magento en Lightspeed

In de praktijk komt het erop neer dat een dropshipper zijn eigen webwinkel koppelt aan de VidaXL-catalogus en vervolgens kiest welk gedeelte van het aanbod in zijn shop wordt getoond. Als een klant vervolgens een bestelling plaatst, kan de order worden doorgezet naar VidaXL, die het oppikt en verwerkt. “We hebben vooralsnog een plugin beschikbaar voor Magento 1 en 2 en voor Lightspeed“, zo legt CCO Kijo Oudshoorn uit. “Maar er is uiteraard ook een API. De content wordt beschikbaar gesteld via de plugins of een datafeed.”

VidaXL ziet het dropshipmentprogramma als een mes dat aan twee kanten snijdt: zelf ziet de retailer zo haar klantenbestand vergroot worden, terwijl dropshippers op deze manier een groter assortiment kunnen aanbieden. Ook ziet het zichzelf als een uitstekende partner om internationaal mee uit te breiden. VidaXL is momenteel actief in heel Europa, de Verenigde Staten en Australiƫ.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten