VidaXL lanceert VidaXL Marketplace

VidaXL lanceert VidaXL Marketplace

VidaXL bestaat tien jaar en bewijst niet op haar lauweren te zitten. De internationaal opererende webwinkel opent in oktober haar deuren voor andere verkopers door het opzetten van VidaXL Marketplace. “Wij willen alles aanbieden wat de klant wil”, zo legt de online retailer haar keuze uit.

Afgelopen zaterdag vierde VidaXL haar 10-jarige bestaan. Het was immers in 2006 dat oprichters Gerjan den Hartog en Wouter Bakker begonnen met het verkopen van wat producten via eBay in Duitsland. Dit groeide uit tot een bedrijf dat al snel een grote groei doormaakte, maar die ook producten onder haar eigen merk VidaXL begon te produceren. Een verdere stap naar het buitenland was dan ook een logisch gevolg.

Op dit moment beheert VidaXL 31 webwinkels en verschillende andere verkoopkanalen. Het is actief op drie verschillende continenten en heeft meer dan vijfhonderd mensen in dienst in Nederland, Roemeniƫ, Australiƫ, China en de VS.

Het bedrijf is na al die jaren nog steeds lekker bezig, iets wat ook wel werd bewezen door het winnen van de Cross-Border Award tijdens de meest recente Thuiswinkel Awards. VidaXL zegt momenteel meer dan 200.000 unieke klanten wereldwijd te bedienen en dat heeft het voor elkaar gekregen door producten tegen “nog meer concurrerende prijzen” in te kopen en aan te bieden.

‘Omzet van 150 miljoen euro dit jaar’

“In de toekomst willen we onze service verbeteren, om onze klanten nog meer tevreden te maken”, zo zegt mede-oprichter Wouter Bakker. “Verder willen we ons assortiment grootschalig uitbreiden in de komende jaren, en blijven we onze producten toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Wij verwachten dit jaar een omzet van meer dan 150 miljoen euro te behalen.”

Verkopen via VidaXL Marketplace

Zoals gezegd zal VidaXL in oktober VidaXL Marketplace openen. Dit wordt een online platform waarop andere verkopers hun producten kunnen aanbieden, daarbij gebruikmakend van de expertise en het klantenbestand van VidaXL. “We willen alles aanbieden wat de klant wil, en dat wordt mogelijk met onze marktplaats. We hebben tien jaar ervaring met het verkopen op dergelijke platforms, en zullen die ervaring gebruiken om de beste verkopers te selecteren voor onze klanten”, zo zegt Bakker.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten