Orderchamp start met dropshipping

Orderchamp start met dropshipping

Inkoopplatform Orderchamp lanceert een nieuwe dienst: dropshipping. Webwinkeliers kunnen op deze manier producten van de leveranciers op het platform verkopen, zonder deze eerst in te kopen. Wel rekent Orderchamp hiervoor met vaste maandelijkse abonnementsprijzen.

De Nederlandse marktplaats Orderchamp bestaat sinds 2019 en groeit hard. Via het platform kopen verkopers voorraad in. Je kunt zelf kiezen, maar Orderchamp helpt je met behulp van algoritmes, gebaseerd op het koopgedrag. Sinds vorig jaar heeft Orderchamp ook een eigen fulfilmentoplossing. Eerder dit jaar lanceerde het platform ook haar eerste fysieke verkooppunt: Orderchamp World.

Nu komt de marktplaats met een nieuwe dienst: Dropshipping by Orderchamp. Met deze service voegen verkopers de producten toe aan hun webwinkel, zonder voorraad in te kopen. Bestelde producten worden rechtstreeks vanaf de leverancier verstuurd naar de consument.

Verbreden productaanbod zonder inkopen

Met de nieuwe dienst kunnen webwinkeliers het productaanbod verbreden, zonder inkooprisico. Volgens het platform genereren verkopers gemiddeld 50 procent meer omzet met dropshipping en vergroten ze hun productmarge tot wel 30 procent.

“Bij dropshipping denkt men vaak aan de bekende Chinese platforms zoals AliExpress. Wij geloven dat dropshipping meer kan betekenen voor webwinkeliers wanneer de producten van Europese spelers komen.”

Verschillende soorten abonnementen

De tarieven voor Dropshipping by Orderchamp liggen tussen momenteel tussen de 79 en 239 euro. Bij het basisabonnement krijgen gebruikers toegang tot 5 merken en 2.500 producten. De uitgebreidere abonnementen bieden meer producten en meer integratiemogelijkheden.

Klanten kunnen zich nu aanmelden. Het platform werkt met een wachtlijst om de kwaliteit en het gebruikers van de nieuwe dienst te verifiëren. Uiteindelijk kan een breder publiek gebruikmaken van de dienst.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten