Shopify stopt dropshipping-app Oberlo

Shopify stopt dropshipping-app Oberlo

De dropshipping-plugin van Shopify, Oberlo, stopt. De app is op dit moment niet meer te vinden in de App Store van het ecommerce-platform. Gebruikers van Oberlo kunnen op dit moment gebruikmaken van de dropshipping-app van DSers.

Gebruikers van de webwinkelsoftware van Shopify konden voorheen kiezen voor Oberlo, de eigen dropshipping-plugin van Shopify. Hiermee konden ze de producten van duizenden dropshippers op AliExpress in hun eigen webshop importeren, die vervolgens rechtstreeks vanuit de leverancier verstuurd werden naar klanten.

Dropshipping-app niet meer in App Store

Shopify kocht de dropshipping-app van een startup in Litouwen in 2017 voor ongeveer 14.3 miljoen euro (15 miljoen dollar). Nu blijkt dat de app sinds 12 mei niet meer te vinden is in de App Store van Shopify. Het is ook niet via andere wegen te installeren.

‘Shopify stopt met Oberlo op 15 juni.’

De app zelf is nog te gebruiken tot 15 juni. Daarna verliezen gebruikers hun data en zal de app worden gede├»nstalleerd. Het is onduidelijk waarom de app gaat stoppen, maar Oberlo zelf zegt: “Deze productbe├źindiging is een routinegebeurtenis, bedoeld om verkopers de beste oplossingen te bieden om hun klanten te bereiken, waar ze zich ook bevinden.”

Andere dropshipping-apps

Shopify zelf geeft aan dat klanten de dropshipping-oplossing kunnen gebruiken die is ontwikkeld door een andere partner, genaamd DSers. Op dit moment kunnen gebruikers van Oberlo via een automatische migratie hun data, instellingen, producten en importlijstgegevens overzetten naar de DSers-app.

‘Gebruikers kunnen gegevens migreren naar de dropshipping-app van DSers.’

De ecommerce softwareprovider biedt daarnaast ook andere apps voor dropshipping-leveranciers. Verkopers die DSers niet willen gebruiken, kunnen op zoek gaan naar een alternatieve dropshipping-app en hun gegevens handmatig overzetten.

Terugbetalingen

DSers heeft dezelfde functies als Oberlo en is een partner van AliExpress. Gebruikers kunnen bij meer dan 150.000 verkopers in de app terecht. Bulkorders kunnen ook in deze app geplaatst worden. Net als Oberlo heeft DSers een gratis abonnement, maar ook abonnementen waar je per maand of jaar voor moet betalen.

“Op 15 juni worden alle resterende Oberlo-abonnementen geannuleerd en ontvangen de betrokken accounts restituties of Shopify-app-tegoeden voor ongebruikte abonnementsdagen”, zegt Oberlo. Gebruikers kunnen hun abonnement ook onmiddellijk annuleren door te downgraden naar het gratis abonnement.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten