Verzendsoftware Ingrid komt naar Nederland

Verzendsoftware Ingrid komt naar Nederland

Het Zweedse verzendplatform Ingrid is vanaf nu actief in ons land. Met deze software kunnen retailers meer dan 400 verzendopties en transporteurs kiezen, in 80 landen en 42 talen, voor hun webshop. Het is de eerste internationale uitbreiding van het bedrijf.

Het Zweedse bedrijf werd in 2015 opgericht en naar eigen zeggen heeft het al meer dan 250 retailers als klant, zoals NA-KD en Hatstore. Klanten van deze retailers kunnen dankzij de logistieke software kiezen uit meerdere vervoerders en bezorgopties, zoals thuisbezorging, bezorging in pakketkluizen, etc. Daarmee lijkt de software erg op de Nederlandse concurrent Sendcloud.

‘Hogere conversie door software’

Retailers bepalen zelf de prijs per bezorgoptie. Volgens Ingrid leidt de software tot hogere conversie bij webwinkels. “Bij Ingrid begrijpen we de behoefte van retailers aan nieuwe omzetstromen en de eisen van het winkelpubliek als het gaat om personalisatie”, aldus Piotr Zaleski, CEO.

‘Met onze veelzijdige leveringsstrategie kunnen retailers hun prijsstrategieën verfijnen.’

“Deze veelzijdige leveringsstrategie helpt retailers bij het verfijnen van hun prijsstrategieën en tegelijkertijd bij het opbouwen van klantloyaliteit, betere winkelervaringen en het vermijden van gratis verzendingstactieken.”

Investering van 21 miljoen euro

Naar eigen zeggen heeft het bedrijf al meer dan 130 miljoen bestellingen verwerkt in Zweden. In maart haalde het bedrijf nog 21 miljoen euro op. Deze kapitaalinjectie werd gebruikt voor de eerste internationale uitbreiding, naar Nederland. Uiteindelijk wil het marktleider worden binnen Europa.

‘De Nederlandse retailomgeving is een vruchtbare bodem voor Ingrid’s innovatieve oplossingen.’

“De Nederlandse retailomgeving, bekend om de sterke ecommerce-groei, vormt een vruchtbare bodem voor Ingrid’s innovatieve oplossingen en klantgerichte aanpak. Met Scandinavische expertise en de recente investering van Verdane en Schibsted Ventures is Ingrid klaar om de Nederlandse markt te veroveren en verdere expansie te versnellen.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten