Verwachte verkooptrends met de feestdagen

Verwachte verkooptrends met de feestdagen

Wanneer kun je als webwinkelier de grootste pieken verwachten? Natuurlijk, rond Black Friday en voor sinterklaas en kerst. Maar de verkooppiek verschilt natuurlijk ook per productcategorie. Bol.com heeft een handig document online staan met de verwachte verkooptrends met de feestdagen.

Bol.com is er natuurlijk bij gebaat als de feestdagen zo vlekkeloos mogelijk verlopen. De ecommerce-gigant zit er namelijk niet op te wachten dat klanten te maken krijgen met onverwachte drukte, producten die niet op voorraad zijn of webwinkeliers die slecht of helemaal niet communiceren.

Partners helpen inschatten hoeveel ze gaan verkopen

Om de externe verkopers op haar platform zo goed mogelijk voor te bereiden, heeft Bol.com een pdf online gezet met daarin de te verwachte verkooptrends voor 2019. Met de trendgrafieken wil Bol.com haar verkopers helpen in te schatten hoeveel ze tijdens de feestdagen gaan verkopen.

Grootste piek met kerst

De grootste piek wordt verwacht in week 51, de week van Kerstmis. De verwachting is dat de verkoop dan 2,6 zo groot is als de eerste weken van augustus. De een na grootste piek van dit jaar is rond Black Friday, die dit jaar op 29 november valt.

Verwachte verkooptrends

Verkooptrends per land en categorie

Bol.com heeft niet alleen een trendgrafiek geplaatst van alle verkopen op het platform in Nederland en België, maar laat in de pdf ook de verkooptrends per land en per categorie zien. Zo valt bijvoorbeeld op dat in België de een na grootste piek niet rond Black Friday is, maar in week 50, een week voor kerst.

De productcategorie erotiek doet het vanaf juli redelijk rustig aan, maar kent opeens een opvallende piek in de laatste drie weken van het jaar. En de categorie drank heeft haar piek rond kerst, maar ziet in de laatste week van het jaar de verkoopcijfers opeens halveren. Verkopers van ebooks en luisterboeken kunnen niet alleen een piek verwachten in de vakantieperiode (juli), maar ook net voor de kerstdagen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten