Trustpilot haalt 48 miljoen euro op

Trustpilot haalt 48 miljoen euro op

Trustpilot heeft in een Series E-investeringsronde 55 miljoen dollar – zo’n 48,5 miljoen euro – opgehaald. Het online reviewplatform wil met het nieuwe kapitaal haar marktpositie verder verstevigen. Dit doet het door nog meer te investeringen in marketing, personeel en techniek.

Sunley House Capital Management  leidde de investeringsronde. Volgens diens directeur Mohahmmed Anjarwala biedt Trustpilot bedrijven een manier om op efficiënte wijze hun digitale marketing en klantbetrokkenheid te verbeteren. “Wij geloven dat het bedrijf over een enorm groeipotentieel beschikt, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van de wereld.”

Marktleider in diverse landen

In het Verenigd Koninkrijk, maar ook in bijvoorbeeld de VS en in Nederland claimt het reviewplatform marktleiderschap. Naar eigen zeggen behoort het zelfs tot de 1 procent meest bezochte websites ter wereld. En dat voor een platform dat pas in 2007 het levenslicht zag.

Wereld van reviews transparanter maken

In het begeleidende persbericht hamert Trustpilot er enkele keren op dat ze niet alleen verder willen groeien, maar dat ze ook ’transparantie naar een hoger niveau willen tillen binnen de wereld van reviews’. Geen onlogische gedachte, want de laatste jaren zijn er aardig wat negatieve berichten verschenen over sjoemelende en non-transparante reviewsites die klantbeoordelingen voor je webwinkel aanbieden. Klachten kwamen niet alleen van concurrerende platforms, ontevreden bedrijven maar ook consumenten en consumentenorganisaties.

“De behoefte aan vertrouwen in de wereld en online is groter dan ooit”, zo zegt oprichter en CEO Peter Mühlmann. “Onze open en transparante aanpak is cruciaal. Door samen te werken met consumenten zijn bedrijven in staat om te leren, te innoveren en te imponeren. En dat is uiteindelijk hoe duurzaam merkvertrouwen wordt opgebouwd.”

58 miljoen reviews via Trustpilot

Trustpilot beschikt momenteel over 58 miljoen reviews over meer dan 265.000 bedrijven uit 150 verschillende landen. Maandelijks wordt het Trustpilot-merk meer dan 3,5 miljard keer gezien.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten