Temu actief in Nederland

Temu actief in Nederland

De online marktplaats Temu is sinds kort in het Nederlands beschikbaar. De app, van de eigenaar achter Pinduoduo, is een concurrent van AliExpress. De verkopers op de marktplaats zijn namelijk vaak Chinese partijen.

PDD Holding is het moederbedrijf achter Pinduoduo en de nieuwe internationale ecommerce-app Temu. Het is een van de grootste techbedrijven uit China, met een omzet van 5.8 miljard dollar in het laatste kwartaal van 2022 (een stijging van 46 procent).

Bestelling nog uit te breiden na aankoop

Sinds afgelopen week is Temu beschikbaar in het Nederlands. Consumenten in ons land kunnen betalen via iDeal. Na het plaatsen van een bestelling hebben klanten nog de tijd om andere producten te kopen op de marktplaats. Ook al zijn deze van een andere verkoper, de items worden allemaal samengevoegd in dezelfde zending.

Sinds eind april is Temu beschikbaar binnen Europa.

Eerder dit jaar breidde de app al uit naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Sinds eind april is het ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland. In de Verenigde Staten is Temu al een van de meest populaire ecommerce-apps.

Kantoor in Dublin

Vorige week werd ook bekend dat PDD het hoofdkantoor van China naar Ierland had verhuisd. Het bedrijf ontkent dit en zegt dat het hoofdkantoor nog steeds in Shanghai gevestigd is. Het kantoor in Dublin dient als PDD’s wettelijke registratie voor de crossborder activiteiten van Temu.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten