Shopware haalt €87 miljoen op

Shopware haalt €87 miljoen op

Duitse webwinkelsoftware-aanbieder Shopware heeft een investering van 87 miljoen euro opgehaald. De financiering wordt ingezet om het product te verbeteren en de internationale groei te versnellen. “We zijn er klaar voor te profiteren van de groeikansen in de markt”, aldus co-CEO Sebastian Hamann.

Shopware is in 2000 opgericht in Duitsland, waar het nu één van de grotere aanbieders is van webwinkelsoftware. Sinds 2016 is het platform open source en heeft het vertalingen in diverse talen, waardoor het binnen Europe en de Verenigde Staten steeds meer terrein wint. De software is vooral populair door het grote aantal functies gericht op complexe B2C, D2C, B2B en service gedreven businessmodellen.

Handelswaarde €17.5 miljard in 2021

In 2021 wist het bedrijf nog een bruto handelswaarde van bijna 17.5 miljard euro (20 miljard dollar) te realiseren. Nu heeft het bedrijf 87.54 miljoen euro (100 miljoen dollar) opgehaald bij investeringsmaatschappij Carlyle en online betaaldienst PayPal.

‘Deze financiering helpt ons onze internationale groei te versnellen.’

“Deze financiering helpt ons onze internationale groei te versnellen, waardoor Shopware in staat is om nieuwe kansen en mogelijkheden te grijpen. Als bedrijf zijn we er trots op dat we al vanaf dag één winstgevend zijn en we zijn verheugd om samen te werken met Carlyle en PayPal om zo de positionering van Shopware op de lange termijn verder uit te bouwen”, aldus co-CEO van Shopware Stefan Hamann.

‘Meer behoefte aan open source-software’

Het vermogen voor de transactie wordt verstrekt door Carlyle Europe Technology Partners (CETP) IV, een fonds van 1.35 miljard euro dat investeert in kleine en middelgrote techbedrijven. Carlyle heeft ervaring met het opschalen van softwarebedrijven. De financiering zal Shopware naast het realiseren van internationale groei ook helpen met het uitbreiden van het productportfolio.

‘We zijn er klaar voor te profiteren van de groeikansen in de markt.’

“De afgelopen jaren hebben we gezien dat er meer behoefte is ontstaan aan open source oplossingen die uitstekende shopping ervaringen bieden. We zijn er klaar voor te profiteren van de groeikansen in de markt. We kijken er bovendien naar uit om samen met Carlyle en PayPal – twee bedrijven met veel expertise in ecommerce – een nieuwe groeifase in te gaan”, zei co-CEO van Shopware Sebastian Hamann.

‘Sterk momentum in middensegment’

De broers Hamann blijven co-CEO’s van Shopware en behouden daarnaast een meerderheidsbelang in het bedrijf. CETP’s Directeur Constantin Boye en Managing Director Michael Wand nemen deel aan de Raad van Bestuur van Shopware.

‘We kijken ernaar uit Shopware te laten uitgroeien tot een internationale leider op het gebied van ecommerce.’

“Shopware, een bedrijf dat zich voor deze investering 100 procent op eigen kracht heeft ontwikkeld, is bij uitstek een kandidaat die past bij CETP’s strategie om partnerships te sluiten met ambitieuze, door oprichters geleide technologiebedrijven. Onze belangstelling werd gewekt door het zeer flexibele omnichannel platform van het bedrijf, het sterke momentum in het ondergewaardeerde middensegment van de markt en de sterke ondernemersdrift van de twee medeoprichters. We kijken ernaar uit om de samenwerking te starten met Sebastian en Stefan, en de rest van het Shopware-team, en het bedrijf te laten uitgroeien tot een internationale leider op het gebied van ecommerce”, zei Michael Wand.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten