Shopify wil NFT-verkopers helpen

Shopify wil NFT-verkopers helpen

Onlangs heeft Shopify haar NFT Beta Program gelanceerd. Gebruikers kunnen hiermee zelf nieuwe NFT’s maken en verkopen via het bekende platform. Shopify speelt hiermee in op de snelgroeiende markt van unieke digitale objecten. Het NFT Beta Program is tot nu toe alleen te gebruiken door verkopers in de Verenigde Staten.

De bekende SaaS-oplossing Shopify heeft voor gebruikers van het platform binnen de VS met Shopify Plus een nieuwe service bedacht. Het platform wil de NFT-markt toegankelijk maken voor Shopify-gebruikers, waardoor verkopers nu vanuit hun webwinkel NFT’s kunnen verkopen.

Non-fungible tokens

NFT’s zijn non-fungible tokens, ofwel niet-vervangbare tokens. Net als andere cryptocurrencies staat ook deze crypto op een blockchain. Een NFT wordt gemaakt of ‘geslagen’ uit digitale objecten die zowel tastbare of ontastbare items representeren, zoals digitale kunst, video’s, gifs, sneakers, muziek of virtuele avatars voor videogames.

Shopify werkte samen met GigLabs, een blockchain-bedrijf dat zich specialiseert in het creĆ«ren van tools om met NFT’s aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van partner-apps krijgen verkopers toegang tot de blockchains waarin ze NFT’s kunnen slaan en verkopen.

‘Met ons groeiende NFT-app-ecosysteem willen we het verkopen van digitale activa toegankelijk maken.’

“Ons groeiende NFT-app-ecosysteem toont onze toewijding om verkopers een toegankelijke benadering te bieden voor het rechtstreeks verkopen van digitale activa via hun Shopify-winkels”, zei Robleh Jama, productdirecteur bij Shopify. “We zijn verheugd GigLabs te verwelkomen in het Shopify NFT-ecosysteem om verkopers te helpen unieke handelservaringen op te bouwen via NFT’s.”

Bekende blockchains

Verkopers krijgen toegang tot de bekende blockchains zoals Ethereum, Polygon en Flow. De NFT’s kunnen in de webwinkel zelf aangeboden worden. De klant hoeft niet te beschikken over cryptovaluta om de NFT te kopen. Betalingen vinden nog steeds plaats via Shopify Payments.

Groeiende markt

Hoewel NFT’s al langere tijd bestaan, zijn ze dit jaar erg bekend geworden. OpenSea, de grootste NFT peer-to-peer marktplaats, passeerde onlangs de mijlpaal van 10 miljard dollar in handelsvolume. Volgens Shopify is de markt tussen het tweede en derde kwartaal dit jaar met 700 procent gegroeid. In de VS alleen al hebben 4 miljoen mensen NFT’s gekocht of verkocht. Het is daarom niet verrassend dat het platform hier een graantje van wil meepikken.

‘Volgens Shopify is de markt tussen Q2 en Q3 dit jaar met 700% gegroeid.’

Hoewel dit de eerste stappen zijn van Shopify in de markt van NFT’s, is het platform al langer actief in cryptovaluta. Na een samenwerking met BTCPay in 2020 konden klanten namelijk al betalen in bitcoin.

Alleen in de VS

Tot nu toe is het NFT Beta Program alleen toegankelijk voor merken, artiesten en makers met een aanzienlijk bereik op sociale media. Daarnaast moeten ze binnen de VS gevestigd zijn en beschikken over Shopify Plus. Wanneer en of het Beta Program uiteindelijk ook toegankelijk zal zijn in andere landen is nog onduidelijk.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten