Shopify breidt ERP-programma uit voor Europese spelers

Shopify breidt ERP-programma uit voor Europese spelers

Shopify breidt haar Enterprise Resource Planning (ERP)-programma uit naar Europa. Het programma, dat met Shopify geïntegreerde apps voor retailers aanbiedt, zag vorig jaar het licht. Het platform werkt daarvoor met lokale ERP-spelers, waaronder Itsperfect uit Nederland.

Europa blijft een belangrijke groeimarkt voor Shopify, naast het gros van haar gebruikers in de Verenigde Staten. Het aantal Shopify-verkopers in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld.

Europese versie van ERP-programma

Retailers krijgen met het ERP-programma toegang tot apps die geïntegreerd zijn met Shopify. Daarmee kunnen zij hun webwinkel verbinden aan andere onderdelen van hun bedrijf, zoals de financiële administratie en het voorraadbeheer.

De Europese versie is vanaf vandaag beschikbaar.

De wereldwijde versie van het ERP-programma werd een jaar geleden gelanceerd. Nu wil Shopify Europese ERP-softwarebedrijven aantrekken om hun eigen app-integraties te bouwen.

Nederlandse Itsperfect doet mee

De Europese versie van het programma is sinds deze maand beschikbaar. Meerdere Europese ERP-aanbieders zijn al onderdeel van het aanbod, waaronder spelers uit Duitsland en Spanje. Ook het Nederlandse Itsperfect doet mee. Meer Europese spelers zullen volgen, aldus Shopify.

‘Nederlandse merchants stellen andere eisen’

“Nederlandse merchants, net als Duitse, Spaanse of andere Europese ondernemers, stellen andere eisen aan handel dan in andere delen van de wereld,” zegt Shopify country manager Nederland Mel van Lieshout. “Om merchants in staat te stellen hun klanten zo goed mogelijk te helpen, lanceren we dit lokale ERP-programma. Zo ondersteunen we merchants bij de complexiteit die komt kijken bij het runnen van hun business met regionale partners die de nuances van markt goed kennen.”

Honderd klanten koppelden met Itsperfect via Shopify.

“Itsperfect helpt modemerken om de controle te krijgen over elk proces binnen hun bedrijf – of het nu gaat om ontwerp, productie, orderintake, logistiek, financiën of verkoop,” zegt CEO Stefan Methorst van Nederlandse aanbieder Itsperfect. Volgens de directeur zijn inmiddels honderd klanten gekoppeld via Shopify.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten