Shopify Reunite bomvol vernieuwingen

Shopify Reunite bomvol vernieuwingen

Shopify heeft tijdens Reunite, een online event voor klanten, tal van vernieuwingen aangekondigd. De aanbieder van webshopsoftware biedt nieuwe oplossingen voor klanten die internationaal verkopen. Ook komt het met nieuwe koppelingen, een betaalkaart, de mogelijkheid om klanten gespreid te laten betalen, en een fooi-feature op de checkoutpagina.

Shopify kondigde afgelopen woensdag, tijdens het online evenement Reunite, nieuwe oplossingen en updates aan. Enkele daarvan zaten al in de planning of passen bij de roadmap van het bedrijf. Maar daarnaast heeft het ook veel vernieuwingen waarmee het inspeelt op de veranderde ecommerce-wereld nu het coronavirus woedt.

Lokale websites

Het bedrijf heeft twee wijzigingen doorgevoerd die interessant zijn voor webwinkels die ook internationaal verkopen. Binnenkort kunnen merchants namelijk lokale websites gebruiken. Ze kunnen individuele domeinen koppelen aan een land, valuta of taal. “Het opzetten van een lokale website zal de shopervaring van internationale klanten verbeteren, vertrouwen wekken en herhalingsaankopen stimuleren.

De feature maakt gebruik van hreflang-tags om Google te helpen bezoekers naar de juiste versie van de online shop te leiden. “Dit kan een positieve bijdrage leveren aan de SEO-ranking van de desbetreffende webwinkel”, aldus Shopify.

De hreflang-tag helpt Google bezoekers naar de juiste website te leiden.

Stabiele prijs voor producten

Later dit jaar kunnen Shopify-verkopers die meerdere valuta gebruiken een stabiele prijs voor hun producten houden, zelfs als de valuta fluctueren. Dit betekent dat merchants in 133 verschillende valuta kunnen verkopen, worden uitbetaald in hun eigen valuta en nog steeds een stabiele prijs kunnen tonen aan klanten.

Een andere aankondiging van Shopify behelst de nieuwe online shopdesign-ervaring die het vorig jaar onthulde. Hiermee worden pagina’s in een webshop ingedeeld in secties. Deze secties zijn via ‘drag and drop‘ gemakkelijk te verhuizen naar een andere pagina in de webshop. “Op deze manier kun je al je pagina’s aanpassen zonder een regel code te hoeven schrijven.”

Webshop-secties kun je via drag en drop naar een andere pagina verhuizen.

Secties gemakkelijk verplaatsen binnen Shopify.
Secties gemakkelijk verplaatsen binnen Shopify.

Nieuw thema voor restaurants en cafés

Veranderingen die directer zijn te herleiden naar de veranderde wereld door het coronavirus waren er ook. Zo heeft Shopify een nieuw thema online gezet: Express. Deze is speciaal ontworpen voor een one-page-winkelervaring en geoptimaliseerd voor mobiel. Met dit nieuwe thema wil het merchants aanspreken die – door de invloed van het coronavirus – snel online willen verkopen. “We hebben dit thema gebouwd, terwijl we dachten aan bedrijven als restaurants en cafés. Zij willen hun online ervaring simpel houden.”

Cadeaukaart tijdelijk gratis

Daarnaast gaat Shopify de optie voor een cadeaukaart in de online shop tijdelijk gratis aanbieden in al haar abonnementstypes. Hiermee wil het inspelen op bedrijven die nu meer dan ooit cadeaukaarten verkopen omdat ze hun eigenlijke producten momenteel minder verkopen. Door een cadeaukaart af te nemen kunnen klanten hun favoriete shops steunen.

“Sommige bedrijven die nu overstappen op ecommerce vertrouwen op een andere vorm van inkomsten: de fooi.” Voor dat soort bedrijven heeft Shopify nu update doorgevoerd waardoor het als consument mogelijk is om tijdens het afrekenen ook een fooi te geven aan de desbetreffende retailer. De fooi-feature kan ook worden ingezet om zo bijdrages te vragen voor een goed doel.

De fooi-feature kan ook worden ingezet voor een bijdrage aan een goed doel.

Twee nieuwe updates aan vernieuwde Shopify POS

Ook heeft Shopify meer geïnvesteerd in het bieden van een omnichannel-oplossing. Zo heeft het eerder deze maand een compleet nieuwe Shopify POS aangekondigd. Hiervoor heeft het recent alweer twee nieuwe updates aangekondigd: de mogelijkheid voor klanten om in een winkel contactloos te betalen door het scannen van een QR-code en de mogelijkheid voor klanten om via de website van de winkelier te zien wat die in de stenen winkel op voorraad heeft.

Shopify Email

Vorige maand lanceerde de webwinkelsoftware-aanbieder Shopify Email. Hiervoor komt het binnenkort met nieuwe mogelijkheden, zoals een eerste set van email-automatiseringen. Ook komt het met nieuwe e-mailtemplates, waaronder eentje voor ‘curbside pickup’. Hierbij worden bestellingen die afgehaald worden, klaargezet in iemands auto of letterlijk op de stoep.

“Voor verkopers die meer geavanceerde e-mailmarketingfuncties nodig hebben, is Shopify Email momenteel mogelijk niet geschikt”, zo waarschuwt het bedrijf zelf. “We blijven de groei van e-mailmarketingapps echter ondersteunen.”

Voor meer geavanceerde e-mailmarketing is Shopify Email op dit moment waarschijnlijk niet geschikt.

Koppeling met Google Shopping en Facebook Shops

In Amerika kunnen Shopify-gebruikers hun producten gratis in Google Shopping krijgen, mede dankzij de samenwerking tussen Shopify en de zoekmachine. Deze gratis listing zal aan het eind van dit jaar ook wereldwijd worden uitgerold, zo liet Google eerder al weten.

Shopify werkt ook samen met Facebook voor het vorige week gelanceerde Facebook Shops. Met deze nieuwe vinding kunnen webwinkels met een Facebook-profiel gemakkelijk een online shop aanmaken binnen Facebook en Instagram.

En met de nieuwe tool Purchase Orders kunnen webwinkeliers de voorraad van hun leveranciers bestellen, volgen en ontvangen. De voorraad kan straks ook verkregen worden via de scan-functie in de mobiele Shopify-app.

Voor webwinkeliers die erg bezig zijn met het optimaliseren van hun shop en het continu verbeteren van de laadtijd, komt Shopify deze zomer met een ‘online store performance dashboard’. Hierop kunnen zij zien hoe bepaalde acties, zoals het aanpassen van de thema-code of het installeren van apps, de website-snelheid beïnvloeden.

Nieuwe aankondigingen voor partners en ontwikkelaars

Al met al zijn er heel veel updates en nieuwigheden aangekondigd. Tijdens de online editie van Shopify’s Partner Town Hall deze donderdag zal het alle aankondigingen nog eens samenvatten en komt het met een aantal “erg speciale aankondigingen speciaal voor Shopify-partners en -ontwikkelaars”.


Gerelateerde berichten