Shopify koopt fulfilmentspeler Deliverr

Shopify koopt fulfilmentspeler Deliverr

Shopify liet vandaag weten dat het de Amerikaanse fulfilment-startup Deliverr overneemt. Het is de grootste deal voor het ecommerce-platform, dat 2,1 miljard dollar betaalde voor de overname. Met een uitbreiding van haar fulfilmentdiensten kan Shopify beter de concurrentie aangaan met internetgiganten als Amazon.

Deliverr biedt diverse fulfilment- en verzendopties. Hierbij richt het zich onder meer op verkopers die actief zijn op platforms zoals Amazon, eBay en Wish. Met behulp van analisten voorspelt het bedrijf welke producten consumenten op welk moment aanschaffen. Door het magazijnnetwerk hierop in te richten, belooft het bedrijf een levering van maximaal twee dagen.

Combinatie Deliverr en eigen fulfilmentservice

Shopify maakte de overname bekend tijdens de publicatie van haar kwartaalcijfers. Tachtig procent van het overnamebedrag zal in contanten worden afgerekend. Voor de overige twintig procent ontvangt Deliverr aandelen van Shopify, waarvan de omzet in het eerste kwartaal van 2022 met 22 procent steeg tot 1,2 miljard dollar.

Omzet Shopify steeg eerste kwartaal met 22%.

Het Canadeze Shopify begon als leverancier van webwinkelsoftware, maar breidde haar aanbod in de loop der jaren flink uit. Zo kunnen klanten in Noord-Amerika ook diensten als fulfilment, logistiek en voorraadfinanciering afnemen. Tijdens de aankondiging liet Shopify weten dat het Deliverr wil combineren met haar eigen fulfilmentservice Shopify Fulfillment Network (SFN).

Shopify gaat strijd aan met Amazon

Naast een snelle(re) levering wil Shopify verkopers meer controle geven over hun voorraden via alle verkoopkanalen. Het bedrijf gaat hiermee de (logistieke) strijd aan met Amazon, dat onlangs het programma Buy with Prime lanceerde. Hiermee krijgen Amazon Prime-leden die winkelen bij aangesloten online retailers gratis verzending.

Shopify-oprichter Tobi Lütke liet weten een logistiek platform te creëren waarbij hij het speelveld voor onafhankelijke retailers gelijk wil trekken met die van de internetgiganten. “Samen met Deliverr geven we miljoenen groeiende bedrijven toegang tot een krachtig logistiek platform waarmee ze hun klanten keer op keer blij maken.”

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten