Sendcloud ontslaat 10% in Europa

Sendcloud ontslaat 10% in Europa

De Nederlandse pakketstapelaar Sendcloud heeft ongeveer 10 procent van het personeel in Europa moeten ontslaan. Dankzij de economische ontwikkelingen kon het bedrijf niet de groei behalen die eerder verwacht werd voor dit jaar. Het moet nu inkrimpen.

De afgelopen jaren groeide pakketstapelaar Sendcloud juist erg hard. In 2020 was het aantal pakketten dat bezorgd werd nog 103 procent groter dan een jaar eerder. Daarnaast haalde het in 2021 nog een financiering op van 150 miljoen euro, dat geïnvesteerd zou worden in het platform en groei van het bedrijf.

Verwachte groei kwam niet uit

Het bedrijf maakte destijds bekend dat het dit jaar 250 nieuwe medewerkers binnen Europa zou aannemen, om het bestaande personeelsbestand van 400 medewerkers uit te breiden. “Om een duurzaam bedrijf voor de lange termijn te worden, moesten we de optimale organisatiestructuur en bedrijfsgrootte vinden”, aldus CEO Rob van den Heuvel op LinkedIn.

‘Sendcloud moest de optimale bedrijfsgrootte vinden.’

“Sendcloud is de afgelopen jaren in een verbazingwekkend tempo gegroeid, onze verwachte groei dit jaar is niet uitgekomen gezien de economische omgeving waarin we nu allemaal leven.” Het bedrijf heeft daarom besloten afscheid te nemen van ongeveer 10 procent van het team binnen heel Europa.

‘Ecommerce is blijvend’

Het bedrijf komt graag in contact met bedrijven die zoeken naar talent, zodat het de teamleden kan helpen nieuwe banen te vinden. “Hoewel deze beslissing ons hart breekt, zijn we van mening dat het nog nooit zo relevant was om handelaren te helpen de verzending om te zetten in een groeifactor. Ook al veranderen de tijden, ecommerce is blijvend en wij ook.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten