Sendcloud: 103% meer pakketten

Sendcloud: 103% meer pakketten

Vorig jaar werden via Sendcloud 103 procent meer pakketten bezorgd dan in het jaar ervoor. Deze flinke groei heeft natuurlijk alles te maken met de coronamaatregelen en de ecommerce-boost die daaruit vloeide. Maar ondanks de groei van bezorgde pakketten, werd alsnog 83 procent de volgende dag geleverd.

Dat er vorig jaar flink meer pakketjes werden bezorgd dan normaal, blijkt ook uit cijfers van PostNL. Die berichtte vandaag dat het een recordaantal van 337 miljoen pakketten heeft bezorgd in 2020. Dit komt overeen met een groei van 19 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Volgens Sendcloud zet deze groei zich door over de hele bezorgbranche. Via het verzendplatform, dat webwinkels koppelt aan vervoerders als PostNL, DHL, Budbee en Trunkrs, werden in dezelfde periode 103 procent meer pakketten verzonden dan in 2019.

December drukste maand, Cyber Monday drukste dag

De stijging van het pakketvolume begon in maart, toen het coronavirus ons land voor het eerst serieus in zijn greep had. Maar ook het sluiten van de winkels in december leidde tot een flinke groei, toen nam het pakketvolume zelfs met 202 procent toe. De drukste dag vond echter een maand eerder plaats. Tijdens Cyber Monday op 30 november gingen maar liefst 271 procent meer pakketten onderweg.

 Tijdens Cyber Monday gingen 271% meer pakketten op de post.

Levertijd was gemiddeld 1,25 dag

Sendcloud benadrukt dat het merendeel van de pakketjes, ondanks de explosieve groei, toch nog netjes de volgende dag geleverd werd. Dit was in 83 procent van de gevallen zo. Hiermee komt de gemiddelde levertijd per pakket op 1,25 dag. In de drukke maand december konden helaas minder mooie cijfers worden overleg: toen werden maar drie op de vier pakketjes binnen een dag geleverd.

Gelukkig doet dit niks af aan de verwachtingen van consumenten. Uit een eerder onderzoek van Sendcloud bleek al dat Nederlanders in crisistijd bereid zijn om 5,4 dagen op hun bestelling te wachten. Normaal zit die bereidheid op maximaal 4 dagen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten