Sendcloud haalt 12,6 miljoen op

Sendcloud haalt 12,6 miljoen op

Sendcloud heeft 12,6 miljoen euro opgehaald in een Series B-financieringsronde. De pakketstapelaar wil dit geld gebruiken om het verzendplatform door te ontwikkelen en om in andere landen te lanceren. De Eindhovense scale-up wil de internationale bezorgmarkt doorbreken, zo zegt het.

De financieringsronde werd geleid door AXA Venture Partners en gesteund door BOM Brabant Ventures, Bonsai Partners en een lening van de Rabobank. “Een jaar of drie geleden spraken we voor het eerst met Sendcloud. Sindsdien hebben zij hun plannen voortdurend waargemaakt en we kijken er dan ook naar uit om hun verdere internationale expansie met deze investering te ondersteunen”, zo licht Imran Akram van AXA Venture Partners de investering toe.

Sendcloud heeft de plannen voortdurend waargemaakt.

200 nieuwe medewerkers

Met het geld wil Sendcloud meer lokale en internationale vervoerders toevoegen aan haar platform. Ook wordt het kapitaal ingezet om 200 nieuwe medewerkers aan te nemen, zodat de gestelde doelen kunnen worden bereikt. Het bedrijf zal met de aankomende werving weer flink groeien, nadat het ’t afgelopen jaar al ging van 120 naar 260 medewerkers.

Mooi jaar voor Sendcloud

Voor Sendcloud is de financiering een kers op de taart, want het bedrijf heeft al een mooi jaar op de rug zitten. Dit komt mede door de explosieve groei die ecommerce door het coronavirus meemaakt, maar ook door de recente uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk.

“De afgelopen jaren heeft Sendcloud zich ontwikkeld tot een volwassen verzendoplossing die webshops helpt te concurreren met grote ecommercespelers. Door de explosieve groei van online orders en toegenomen consumenteneisen zien we nieuwe mogelijkheden om de bezorgervaring verder te verbeteren”, zo zegt CEO en medeoprichter Rob van den Heuvel. “Door getalenteerde mensen aan te nemen willen we onze ambitie om crossborder verzending te vereenvoudigen waarmaken en webshops naar een hoger niveau tillen!”

Sendcloud helpt webshops concurreren met grote ecommercespelers.

Gerelateerde berichten