Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Sendcloud breidt uit naar UK

Sendcloud breidt uit naar UK

Sendcloud is vanaf vandaag ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. De Britse expansie is volgens het verzendplatform een logische vervolgstap in haar missie om internationaal uit te breiden. Eerder toog de pakketstapelaar ook al naar Duitsland en Frankrijk.

Met de stap naar het Verenigd Koninkrijk wil Sendcloud crossborder-verzendingen makkelijker maken. Het bedrijf uit Eindhoven stapt in een interessante markt, en dat komt niet alleen door alle Brexit-ontwikkelingen. Ecommerce in het Verenigd Koninkrijk laat een gemiddelde jaarlijkse groei van 51,6 procent zien en is daarmee interessant voor webwinkeliers.

53% Europese shoppers bestelt regelmatig crossborder

Onderzoek van Sendcloud zelf toonde al aan dat 53 procent van de Europese online shoppers regelmatig over de grens bestelt. Tegelijkertijd zijn veel consumenten gefrustreerd over de tijd en kosten die gemoeid zijn met internationale levering. Sendcloud hoopt crossborder-verzending eenvoudiger te maken door een centraal Europees verzendnetwerk op te zetten met lokale vervoerders en pakketpunten.

Sendcloud hoopt crossborder-verzending eenvoudiger te maken.

Het Verenigd Koninkrijk is lang niet de eerste buitenlandse markt voor het Eindhovense bedrijf. Het was eerder al actief in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Italië. De lancering van Sendcloud in het Verenigd Koninkrijk betekent ook de toevoeging van grote vervoerders zoals Royal MAil, DPD en Hermes aan het netwerk. “Hiermee zijn we klaar voor de mogelijke gevolgen van de Brexit”, zo deelt het verzendplatform mee.

We zijn klaar voor de mogelijke Brexit-gevolgen.

“De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan een Europees verzendnetwerk en we zijn blij dat we daar nu ook het Verenigd Koninkrijk aan kunnen toevoegen”, zo zegt CEO en medeoprichter Rob van den Heuvel. “Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke speler in het ecommerce-landschap en biedt veel groeipotentie voor online retailers. Zeker met het oog op de Brexit is het van belang dat online retailers hun cross-border verzendstrategie zo efficiënt mogelijk inrichten. Door het integreren van Britse bezorgdiensten en implementeren van eenvoudige douaneformulieren zijn we daar bij Sendcloud helemaal klaar voor.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch