Schoenadviseur SafeSize haalt €10 miljoen op

Schoenadviseur SafeSize haalt €10 miljoen op

SafeSize, dat online en offline retailers helpt klanten een perfect passende schoen aan te bieden, heeft 10 miljoen euro opgehaald in een Series B-investeringsronde. Het Nederlandse bedrijf heeft dit opgehaald bij huidige en nieuwe investeerders. Met het geld wil SafeSize extra mensen aannemen, de productinnovatie versnellen en nieuwe markten betreden.

SafeSize haalde de miljoenen op bij huidige investeerders 3TS Capital Partners en Convent Capital, maar ook bij nieuwe investeerders. CEO Angelos Stavrakis zegt ‘bijzonder blij’ te zijn met de nieuwe kapitaalinjectie en over de blijvende ondersteuning van de bestaande investeerders.

‘Bewezen concept moet nu verder opschalen’

Volgens Maarten Meijnen van Convent Capital heeft het concept van SafeSize zich bewezen en is het nu vooral een kwestie van voortbouwen op dat fundament en verder opschalen. Het in 2012 opgerichte SafeSize heeft naar eigen zeggen al meer dan tweeduizend bekende schoenenretailers en -merken geholpen om digitaal te groeien en hun klanten een verre mate van personalisatie te bieden.

Dit doet het Nederlandse bedrijf met behulp van een immense database van 3d gescande schoenen, 3d-voetenscans, zelf ontwikkelde pas-algoritmen en machine learning. Met al deze technologie zoekt SafeSize de perfecte schoenen, zowel qua pasvorm als functionaliteit.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten