SafeShops Awards 2019 uitgereikt

SafeShops Awards 2019 uitgereikt

Gisteravond werden de SafeShops Awards 2019 uitgereikt. Het is inmiddels de derde keer dat deze prijzen worden uitgereikt aan ecommerce-spelers actief in België. Onder andere Torfs, Klium, Neckermann Reizen en Sobaggy behoren tot de winnaars van dit jaar.

Wat de awards van brancheorganisatie SafeShops anders maken dan andere ecommerce-prijzen is dat er geen jury aan te pas komt, maar dat het ook geen kwestie is van wie simpelweg de meeste stemmen weet te trekken. Om de awards toe te kennen, deed SafeShops een beroep op de ervaringen van bijna vierduizend online shoppers. Alleen bestaande klanten van de genomineerde webshops werden ondervraagd.

Online consument beoordeelt genomineerde webshop

Dit jaren waren er 89 webshops die kans maakten op een award. “Het succes van een webshop wordt door de online consument bepaald. Het zijn zij die hun weg moeten vinden naar de online shop, ze moeten aangetrokken worden door het aanbod en uiteindelijk tot de aankoop overgaan”, aldus directrice Greet Dekocker. “Het leek ons dan ook logisch om net die online consument, de klant, te vragen om hun webshop te beoordelen door middel van een vragenlijst.”

16 winnaars in 5 categorieën

Awards werden uitgedeeld in vijf verschillende categorieën. Per categorie werd er ook nog onderscheid gemaakt in marktsegment: “Small” voor webshops met een jaarlijkse ecommerce-omzet minder dan 100.000 euro, “medium” voor webshops met een omzet tussen 100.000 en een miljoen euro en “big” voor webshops met een nog grotere omzet.

Categorie ‘Safeshops.be Diamond Award’
Small: Sobaggy
Medium: Klium
Big: Torfs

Categorie ‘Logistic Champion’
Small: Kees Smit Tuinmeubelen
Medium: Baunat
Big: Newpharma

Categorie ‘Customer Friendliness’
Small: Plantiful
Medium: Viata
Big: Coolblue

Categorie ‘Payment Hero’
Small: RC9000
Medium: Euronotes.be
Big: ZEB

Categorie ‘Brilliant Concept’
Small: Cemali
Medium: 24pharma
Big: Smartphoto

Categorie ‘Tremendous Ticketing Award’
Big: Neckermann Reizen

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten