Retourenverwerker BuyBay ook actief in België

Retourenverwerker BuyBay ook actief in België

BuyBay, een retourspecialist uit Nederland, gaat vanaf nu ook in België ervoor zorgen dat online gekochte producten die door de consument zijn teruggestuurd een tweede leven krijgen. Het bedrijf werkt hiervoor al samen met Unigro en Bol.com.

Het bedrijf gaat niet onbeslagen ten ijs. Nadat het de retourproducten heeft ontvangen, controleert, reinigt en herstelt BuyBay de artikelen indien nodig. Daarna worden ze via diverse online marktplaatsen weer te koop aangeboden. BuyBay zorgt voor de verkoop en verzending en neemt ook de klantenservice voor haar rekening.

Software bepaalt waar en voor welke prijs het product wordt aangeboden.

Op welke website het product wordt aangeboden wordt door middel van software bepaald. Die bepaalt niet alleen het meest geschikte verkoopkanaal, maar ook de optimale prijs voor het product.

Door ecommerce-boost ook meer retouren

Nu ecommerce in België het afgelopen jaar een flinke boost heeft gekregen, betekent een significante toename in het aantal online bestellingen ook een aanzienlijke stijging van retourzendingen.

Voor webwinkels kost het geld om die producten weer verkoopbaar te krijgen. Dit leidt ertoe dat veel door consumenten geretourneerde producten door de webwinkel worden weggegooid. En dat heeft weer zo z’n gevolgen voor het milieu.

‘Elk product heeft waarde’

CEO Arie Kuiper zegt te geloven dat ieder product waarde heeft, zolang je er de juiste koper voor kunt vinden. “Daarom verwerkt en sorteert ons team van 200 BuyBay’ers dagelijks al deze producten en verkopen we ze voor een goede prijs aan blije, nieuwe eigenaren. Met ieder product dat we verwerken dragen we bij aan een circulaire economie en minder CO2-uitstoot.”

“Bij Unigro streven we er niet alleen naar om zo efficiënt mogelijk, maar ook zo duurzaam mogelijk te zijn”, zo licht Jimmy de Block, Warehouse & Delivery Manager bij Unigro, toe. “De samenwerking met BuyBay helpt ons beide doelstellingen te verwezenlijken: ze helpen ons het retourproces te stroomlijnen en ondersteunen tegelijkertijd onze duurzaamheidsinspanningen.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten