Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Quispel lanceert locker met koelfunctie

Quispel lanceert locker met koelfunctie

Het Brabantse bedrijf Quispel heeft een aantal slimme lockers op de markt gebracht waarmee consumenten hun online bestelde boodschappen kunnen ontvangen, ook als ze zelf niet thuis zijn. De lockers kunnen uitgerust worden met een koel-, vries- en warmhoudfunctie.

Het bedrijf Quispel uit Deurne is een grote leverancier van lockers voor scholen, bedrijven, instellingen en openbare ruimtes. Het richt zich nu wat gerichter op consumenten met een slimme, sleutelvrije locker voor online bestellingen.

Boodschappen afhalen in appartementencomplex

Hiermee kunnen pakketjes of boodschappen op diverse plekken ontvangen worden, zonder dat de klant zelf op dat moment aanwezig is. Of het nu op het werk is, in de hal van een appartementencomplex of onderweg bij een tankstation.

Supermarktboodschappen in gekoelde locker

Consumenten geven bij het bestellen aan waar ze hun pakket willen ontvangen. De bezorger krijgt vervolgens, afhankelijk van het type bestelling, de opdracht om het pakketje in een bepaalde locker te plaatsen. Zo komen supermarktboodschappen in een gekoelde locker, terwijl diepvriesproducten in een locker met vriesfunctie worden geplaatst.

Locker openen met unieke code

Als het pakket eenmaal is geleverd, krijgt de ontvanger een unieke code waarmee hij de locker tijdelijk kan openen. “Belangrijk onderdeel in ons systeem van slimme lockers vormt het onderliggende ICT-systeem en de handige app voor bezorgers en ontvanger”, zo meldt Quispel. “Beiden zorgen voor het probleemloos toewijzen van de juiste lockers en voor de communicatie en afstemming tussen leverancier, bezorger, ontvanger en locker.”

De slimme lockers kunnen geleverd worden aan bedrijven en instellingen in alle mogelijke uitvoeringen en ontwerpen. Ook kan het bedrijf traditionele sleutellockers in bestaande situaties ombouwen tot sleutelvrije lockers die geschikt zijn voor de bezorging van internetboodschappen.

Een lockermuur bij Sodexo in Breukelen.
Een lockermuur bij Sodexo in Breukelen.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch