QLS breidt AutoStore uit

QLS breidt AutoStore uit

Het Nederlandse logistieke bedrijf QLS breidt de automatisering van haar fulfilmentdienst verder uit. Naar eigen zeggen is de uitbreiding nodig door de sterke groei van de fulfilmentdienst. “De prognose is dat we dit jaar tussen de 35 en 45 procent gaan groeien”, vertelt Quincy Boogers, mede-eigenaar van het bedrijf.

QLS is een familiebedrijf gevestigd in Dordrecht. Het is ontstaan als pakketdienst in 2010. Met QLS Fulfilment verzorgt het de opslag, verzending en afhandeling van retouren. In oktober vorig jaar leverde het bedrijf haar tweede AutoStore op, met een capaciteit van 70.000 bakken.

Capaciteit van 110.000 bakken in september

Vijf maanden later breidt het bedrijf de capaciteit uit met 40.000 bakken, om een totale capaciteit van 110.000 bakken te bereiken. Daarnaast voegt het bedrijf tientallen nieuwe robots toe. De uitbreiding moet in september afgerond zijn, zodat er dan 105 robots over de AutoStore rijden.

‘Verduurzaming en de kosten laag houden voor de klanten is het speerpunt van de uitbreiding.’

Het bedrijf installeert bovendien een derde inpakmachine en nieuwe lopende banden, die gekoppeld worden aan het nieuwe deel van de AutoStore. Een groter deel van de pakketten zal daarmee automatisch door een inpakmachine worden ingepakt. “Zo halen wij nog meer lucht uit de pakketten en kunnen wij klanten een groter arsenaal dozen bieden. Verduurzaming en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk houden voor onze klanten is hét speerpunt van de nieuwe uitbreiding”, aldus Quincy Boogers.

Groei van QLS Fulfilment

Naar eigen zeggen is de uitbreiding nodig door de groei van de fulfilmentdienst. “De afgelopen maanden zijn enorm leuk maar druk voor ons geweest. Onze huidige klanten hebben een mooie groei doorgemaakt en ook onze salesafdeling heeft enorm sterke resultaten geboekt. De prognose is dat wij dit jaar tussen de 35 en 45 procent gaan groeien.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten