Bleckmann opent 3 warehouses in België

Bleckmann opent 3 warehouses in België

Supplychain-dienstverlener Bleckmann breidt de capaciteit in België uit. Er komt 60.000 vierkante meter opslagruimte bij, verspreid over 3 magazijnen. De locaties bevinden zich rondom Antwerpen.

Het Nederlandse Bleckmann is sinds 2007 actief in de ecommerce-logistiek. Het bedrijf verwerkt jaarlijks 300 miljoen artikelen voor mode- en lifestylemerken, zoals Gymshark en Superdry.

60.000 m²

Nu breidt de fulfilmentspeler uit met 60.000 vierkante meter in België. De opslagruimte is verspreid over 3 locaties rondom Antwerpen: Belsele, Herentals en Grobbendonk. De drie magazijnen zijn goed verbonden met Haven van Antwerpen en het Europese achterland, aldus Bleckmann.

Testen met robots

Het magazijn wordt uitgebreid met 20.000 m².

De vestigingen in Belsele en Herentals zijn volledig nieuw. In Grobbendonk had het bedrijf al een magazijn, maar deze wordt uitgebreid met 20.000 vierkante meter.

Op deze locatie worden technologische innovaties getest, aldus General Manager Real Estate Mark van Onna: “We testen er de logistieke mogelijkheden met robots en implementeren innovaties in het dagelijkse fulfilment. Vervolgens rollen we succesvolle projecten uit naar andere klanten en sites.”

Distributiecentrum in Kruisem

Naast de bovenstaande uitbreidingen, liggen er al plannen voor een extra distributiecentrum in het Belgische Kruisem, laat het bedrijf weten. Dit zorgt voor nog eens 36.000 vierkante meter, met de mogelijkheid uit te breiden tot 80.000. Naar verwachting wordt dit in de eerste helft van 2023 opgeleverd.

Bleckmann was al aanwezig in België, en heeft daarnaast locaties in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In totaal telt het bedrijf ruim 30 vestigingen.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten