PostNL wil 1500 pakketautomaten in 2024

PostNL wil 1500 pakketautomaten in 2024

PostNL gaat de komende jaren honderden miljoenen euro’s extra investeren. Zo wil het onder meer inzetten op de uitbreiding van het aantal pakketautomaten in Nederland. In 2024 moet ons land zo’n 1500 pakketautomaten tellen.

Deze pakketautomaten zullen over heel Nederland verdeeld worden, op plekken “waar mensen toch al naartoe gaan”, zo meldt PostNL. De pakketautomaten zullen een aanvulling zijn en geen vervanging van de vierduizend bezorgpunten bij winkeliers, zo zegt CEO Herna Verhagen.

Pakketjes versturen en ontvangen via pakketautomaat

Via de pakketautomaat van PostNL kunnen consumenten zelf pakketjes of post versturen, maar kunnen ze de machines ook gebruiken voor het afhalen van pakjes.

De pakketautomaten komen om de toename van de pakketvolumes op te vangen.

Dat PostNL de komende tijd meer gaat inzetten op pakketautomaten komt door het veranderde consumentengedrag, wat zich weer ontwikkelt door de gevolgen van het coronavirus. Er wordt nu eenmaal meer online gekocht. “Om die sterkere toename van de pakketvolumes op te vangen, breiden we de capaciteit verder en eerder uit dan was voorzien.”

Kwartaalcijfers PostNL gepresenteerd

PostNL heeft sowieso de vooruitzichten voor dit jaar verhoogd, zo maakte het vandaag bekend bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. In het tweede kwartaal van dit jaar werden er 11,4 procent meer pakketten bezorgd, in totaal zo’n 95 miljoen. Voor dit jaar rekent het postbedrijf op een bedrijfsresultaat na afschrijvingen van 280 tot 310 miljoen euro. In dezelfde periode ging de omzet van 789 naar 838 miljoen euro en steeg de brutowinst van 54 naar 63 miljoen euro.

Meeste omzet PostNL dankzij pakketten

De meeste omzet van PostNL wordt gerealiseerd met de verwerking van pakketten. Deze zorgden de afgelopen maanden voor 589 miljoen euro in het laatje. Verhagen: “Bij pakketten blijft het volume groeien, ook als we het eenmalige deel buiten beschouwing laten, dat, zoals verwacht, is afgenomen nadat de winkels weer open mochten.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten